Witam.
Podobnych wątków przeczytałem już multum, jednak nie zdołałem znaleźć podobnego problemu (dzięki czemu rozwiązał bym go analogicznie).
Od jakiegoś czasu zaczynało brakować mi miejsca na partycji systemowej, poszukałem wiec programu do zmieniania wielkości partycji, i takim sposobem znalazłem MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.8 ściągnięty ze strony dobreprogramy,pl
po przeczytaniu paru pierwszych pozytywnych komentarzy, zacząłem bawić się partycjami:
- najpierw zmniejszyłem partycję D
- dodałem to do partycji C
- pomyślałem że mogę jeszcze do C dodać wolne miejsce i też tak zrobiłem
reset --> wszystko elegancko działa, partycje ładnie podzielone
Na następny dzień odpalam kompa, wyskakują jakieś błędy coś o utraconych danych, odpalam pliki a tam brak 2 partycji ...;/
zostały te w których mieszałem, a te których nawet nie tknąłem znikły ...;/
poczytałem na elektrodzie, że potrzebna jest diagnostyka ...
+
System: W7 64-bitowy
Znalazłem wiele postów, że muszę zamienić partycję podstawowe w DMDE, ale zauważyłem że u mnie to jest mały burdel z tym ;/
nie znalazłem podobnego rozłożenia partycji jak u mnie dlatego proszę o pomoc.
Podobnych wątków przeczytałem już multum, jednak nie zdołałem znaleźć podobnego problemu (dzięki czemu rozwiązał bym go analogicznie).
Od jakiegoś czasu zaczynało brakować mi miejsca na partycji systemowej, poszukałem wiec programu do zmieniania wielkości partycji, i takim sposobem znalazłem MiniTool Partition Wizard Home Edition 7.8 ściągnięty ze strony dobreprogramy,pl
po przeczytaniu paru pierwszych pozytywnych komentarzy, zacząłem bawić się partycjami:
- najpierw zmniejszyłem partycję D
- dodałem to do partycji C
- pomyślałem że mogę jeszcze do C dodać wolne miejsce i też tak zrobiłem
reset --> wszystko elegancko działa, partycje ładnie podzielone
Na następny dzień odpalam kompa, wyskakują jakieś błędy coś o utraconych danych, odpalam pliki a tam brak 2 partycji ...;/
zostały te w których mieszałem, a te których nawet nie tknąłem znikły ...;/
poczytałem na elektrodzie, że potrzebna jest diagnostyka ...
+
System: W7 64-bitowy
Znalazłem wiele postów, że muszę zamienić partycję podstawowe w DMDE, ale zauważyłem że u mnie to jest mały burdel z tym ;/
nie znalazłem podobnego rozłożenia partycji jak u mnie dlatego proszę o pomoc.