logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siem.c60, Sams.c100 czy Nokia.3510i dla dziewuszki (l.12)?

rybart 24 Lut 2005 10:53 1464 17
REKLAMA
  • #1 1260545
    rybart
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    Przepraszam za takie pytanie ale nie mam zupełnie doświadczenia z telefonami.

Proszę o podpowiedź.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1260752
    cyzyk123
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam!

Jednoznacznie ciezko odpowqiedziec na to pytanie jednakze ja osobiscie Odradzalbym kupno siemensa c60 gdzyz jest dosyc wolny. przy pisaniu sms lubi sie "zamulic" itp ogolnie jest dosyc "zabawkowy" wiec pozostaje c100 i 3510i za 3150i przemawia bardzo prosta obsluga duza zybkosc dzialania i niezawodonosc (chociaz ostatnia seria 3510 byla dosyc kiepsa :( ) natomiast c100 ma doskonala polifonie jest dosyc maly i poreczny ma dobry wyswietlacz wiec jak dla 12 letniej "dziewuszki" powinien byc odpowiedni.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1261118
    orczxc
    Poziom 29  
    Ocena: 8
    oki to ja troche inaczej polecam c60 polifonia jesli ktos ma ochote mozna potuningowac zrobic np prawie 4 mega pamiecii minusem tego telefonu jest obsluga (troche trudniesza niz np nokia ale dzicko szybko zalapie) menu mona przyspieszyc patchem z java verification siemens ma duzy potencjal ze wzgledu na mnogosc patchy do tego telefonu i dodtakow... mnostwo a dodatkowo odtwarza real audio czyli wav (polifonia 24 lub 16 tonow nie pamietam dokladnie) po zakupie zakladamy najnowasze oprogramowanie i wszstko chula super... nie ma z niczy problemow......... nokia 3510i to badziewie jest tylko prosta w obsludze maly wyswitlacz duza ... ogolnie taki sobie 3310 plus kolor i smieszna polifonia (4 tony) .. za to samsung c100 piekna polifonia (chyba 40 tonow) obsluga zadna rewelacja kwestia przyzwyczajenia ogolnie bardzo prosty nie ma nawet mms okrojony ma bardzo ladny wyswietlacz... choc maly...
  • #4 1261179
    Kapusta
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Najlepiej kupić jakąś używaną cegłówę, inaczej dziecko będzie ciągle zajęte pilnowaniem takiego bajeranckiego telefonu. A i tak za tydzień zginie i płaczu będzie więcej niż na początku radości. Bo w ogólności człowiek jest albo wolny, albo bogaty.
  • Pomocny post
    #5 1261217
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    Ocena: 3
    nokia faktycznie dla dzieciaczka z punltu widzenia dzieciaczka zadna radośc ale trzeba pamietac i o tym że w noki bateria dobrze trzyma, telefon jest praktycznie niezniszczalny chyba ze go ktos utopi i przytrzyma pod woda choc znam wypadki gdzie i cos takiego dalo sie uratować. nokia bedzie dobra z punktu widzenia doroslego. a zeby pójść na kompromis to proponowałbym samsunga. mały poreczny i ładnie wyglada-szkoda tylko ze delikatniejszy i bateria juz nie ta.
  • REKLAMA
  • #6 1261227
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 1261237
    orczxc
    Poziom 29  
    nokia nie zniszczalna... z tym bym polemizowal non-stop mi przynosza jakies 3510 i glownie to podswietlenie i ladowanie siada a siemnsy to najczescie oprogramowanie sida... wiec jest znacznie latwiej naprawic.... ale to kwestia jak komu sie fon podoba... no i w nokii to jednak bateria na 100% jest najlepsza..
  • Pomocny post
    #8 1261300
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #9 1261408
    tomasz3003
    Poziom 14  
    Ja poleciłbym nokię. Jest prosta w obsłudze, szybka, małoawaryjna i przede wszystkim batera trzyma bardzo długo. W samsungu w instrukcji jest napisane, że nowa bateria trzyma ok. 3dni. C60 to badziewie, szybka się rysuje, bateria trzyma średnio, gry java wczytują się strasznie wolno. Tyle, że ładnie wygląda.
  • #10 1261654
    maciekt
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    rybart napisał:
    Przepraszam za takie pytanie ale nie mam zupełnie doświadczenia z telefonami.

Proszę o podpowiedź.

Myslę, że najlepsża opcją byłaby N 3510i, jest trochę cegłowata ale duże przyciski, dosyć sprawna java do gier itp. :)

Myślę że byłaby zadowolona :]
  • #11 1261709
    Kapsis
    Poziom 25  
    zdecydowanie 3510i,dobrze trzyma bateria,menu bardzo proste,klawisze duze ,latwa obsluga.polecam dla mlodszych
  • #12 1262231
    orczxc
    Poziom 29  
    tomasz3003 napisał:
    Ja poleciłbym nokię. Jest prosta w obsłudze, szybka, małoawaryjna i przede wszystkim batera trzyma bardzo długo. W samsungu w instrukcji jest napisane, że nowa bateria trzyma ok. 3dni. C60 to badziewie, szybka się rysuje, bateria trzyma średnio, gry java wczytują się strasznie wolno. Tyle, że ładnie wygląda.

bateria w c60 trzyma ok 5 dni wiec i tak znacznie dluzej niz w samsungu 2-3 max.... aby siemens chdzil oki trzeba tylko zalozyc patch nasoft i wylaczyc weryfikacje javy wowczas menu i java dzial znacznie szybciej (od 30-70 %) a szybka sie rysuje w kazdy jak sie go uzywa...
  • Pomocny post
    #13 1262304
    tomasz3003
    Poziom 14  
    "rybart" napisał, że nie ma doświadczenia z telefonami, dlatego moja propozycja była chyba najprostrza. Po co wydawać pieniądze na wgrywanie softu, jak można od razu mieć dobry. O to powinna zadbać firma SIEMENS, nie zrobiła tego, więc traci klientów.
    Obudowa w nokii jest tak zbudowana, że jak telefon kładzie się na stole szybką w dół, to nie rysuje się, natomiast w siemensie tak.
    Jeśli chodzi o baterię w siemensie, to trzyma 5 dni, ale jak jest nowa. Szybko jednak traci pojemność i po paru miesiącach już nie jest tak dobrze. Nokia ma trwalsze baterie. Wiem, bo mam C60, a wcześniej długo miałem 3510i.
    To tyle z mojego doświadczenia z telefonami.
    pozdrawiam
  • #14 1262383
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #15 1263279
    Kapsis
    Poziom 25  
    ...:::przemek:::... napisał:
    Co do baterii to ja mam sl45 z 2,5 letnia bateria.Przy normalnym uzytkowaniu trzyma mi 5 dni.

no to ja tak mam przy 4letniej 3210 i NiCd baterii.jak sie wzorowo uzytkuje to sie bateria trzyma dlugo :D
  • Pomocny post
    #16 1266920
    jaqp
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    osobiście polecam C100, większosć panów zapomniała że to dla dziewczynki :P jest mały i poręczny - jednym słowem kobiecy, do tego polifonia, ekran kolorek i to co zauważył jeden z forumowiczów a propos siemensa -nie muli. pzdr serdeczne :)
  • #17 1267027
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #18 1997691
    rybart
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    Dziękuję wszystkim, proszę o zakończenie tematu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru telefonu dla 12-letniej dziewczynki spośród modeli Siemens C60, Samsung C100 oraz Nokia 3510i. Siemens C60 jest krytykowany za wolne działanie, podatność na zarysowania szybki oraz średnią baterię, choć posiada dobrą polifonię i możliwość modyfikacji oprogramowania (patche, wyłączenie weryfikacji Javy). Samsung C100 wyróżnia się ładnym, choć małym wyświetlaczem, bardzo dobrą polifonią (około 40 tonów) i prostą obsługą, jednak bateria jest słabsza i telefon delikatniejszy. Nokia 3510i jest chwalona za prostotę obsługi, dużą trwałość baterii, solidną konstrukcję i duże klawisze, choć ma ograniczoną polifonię (4 tony) i mniejszy wyświetlacz. Wspomniano także o modelu Siemens SL45 jako alternatywie z dobrym czasem pracy baterii i odtwarzaczem MP3. Ogólnie rekomendacje oscylują między Samsungiem C100 jako model kobiecy i poręczny, a Nokią 3510i jako niezawodną i prostą w obsłudze. Siemens C60 wymaga ingerencji w oprogramowanie, co może być problematyczne dla początkujących użytkowników. Bateria w Siemensach traci szybko pojemność, natomiast Nokia oferuje dłuższy czas pracy. Wybór zależy od priorytetów: szybkości działania, trwałości baterii, jakości polifonii i łatwości obsługi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA