logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus P5Q - Sterowniki do Windows 7, co pobrać i zainstalować?

Rebeliant32 16 Kwi 2013 09:35 4221 6
REKLAMA
  • #1 12204891
    Rebeliant32
    Poziom 9  
    Witam szanownych forumowiczów.
    Miałbym do Was koledzy takie oto pytanie. Powiedzcie mi, jakie sterowniki powinienem ściągnąć i zainstalować do mojej płyty głównej Asus P5Q. Pytam dlatego, że po zmianie systemu na Windows 7 nie można wgrać oryginalnych sterowników z płyty, która była w pudełku z płytą główną. Wiem, że trzeba się udać na stronę producenta i stamtąd ściągnąć wszystkie potrzebne nam sterowniki. Ja niestety nigdy tego nie robiłem i nie wiem dokładnie, z których pozycji i co powinienem pobrać, bo podobno nie wszystko, co tam jest to sterowniki. Są tam takie pozycje jak: Qualified Vendor List, BIOS, BIOS-Utilities, Chipset, AUDIO, LAN, Utilities, SATA, Others, Manual. Słyszałem też, że nie wszystko, co tam jest trzeba instalować. Bardzo proszę kogoś obeznanego o jasne wytłumaczenie, co powinienem pobrać i dlaczego. Wdzięczny byłbym również za wyjaśnienie, który sterownik za co odpowiada, a żeby w przyszłości nie zadawać tak głupich pytań jak to. :) Jestem początkujący, więc moja wiedza jest mizerna. Z góry dzięki za ewentualne pochylenie się nad moim tematem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12205062
    Rebeliant32
    Poziom 9  
    No to teraz wygląda to mniej więcejAsus P5Q - Sterowniki do Windows 7, co pobrać i zainstalować? tak
  • REKLAMA
  • #4 12205068
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3524
    Wygląda OK.
  • #5 12205070
    Rebeliant32
    Poziom 9  
    No i jeszcze raz bym prosił o ewentualne objaśnienie,który sterownik jest od czego i w czym jego brak może szkodzić.
  • REKLAMA
  • #6 12207351
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 12209022
    Rebeliant32
    Poziom 9  
    Dzięki Panowie:) za informację.Temat do zamknięcia?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o sterowniki do płyty głównej Asus P5Q po zainstalowaniu systemu Windows 7, ponieważ oryginalne sterowniki z płyty nie działają. Otrzymuje wskazówki, aby pobrać i zainstalować sterowniki chipsetu, audio, LAN oraz ATK0110 z oficjalnej strony Asusa. Użytkownicy podkreślają, że brak odpowiednich sterowników może prowadzić do problemów ze stabilnością systemu. Po zainstalowaniu sterowników, użytkownik prosi o potwierdzenie poprawności instalacji, co zostaje pozytywnie ocenione przez innych forumowiczów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA