logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować Bizhub C350 do ustawień fabrycznych i usunąć użytkowników?

gorgar-wielki 17 Kwi 2013 12:39 3915 4
REKLAMA
  • #1 12209201
    gorgar-wielki
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Witam
    Zakupiłem Bizhuba C350, chciałbym wykonać reset do ustawień fabrycznych. Teraz maszyna ma ustawione wielu użytkowników których chcę usunąć.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 12209819
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Po co od razu reset do fabrycznych ? Może zaloguj się na niej jako admin i przez stronę www ich pokasuj. Na stronę maszyny wchodzisz wpisując adres IP w przeglądarkę .

C.
  • REKLAMA
  • #3 12209951
    gorgar-wielki
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedź. Sprawa wygląda tak, że poprzedni właściciel podobno nie pamięta tego hasła. Jego serwis też ponoć nic nie ma. Dostałem hasło jednego pracownika, który ma uprawnienia do używania koloru. To wszystko ogólnie ciężko jest coś od niech dostać.
    Będę cały czas ich molestował o hasło do zalogowania się do przez WWW.
    Edit
    Dostałem hasło administratora. Mogę zalogować się przez www jak i wszedłem do tech. rep. mode (to jest chyba menu serwisowe) niestety nie umiem znaleźć nigdzie gdzie mogę usunąć wszystkie konta z ograniczeniami z maszyny. Chciałbym móc po włączeniu od razu jej używać.
  • REKLAMA
  • #4 12210385
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Zatem wyłącz autoryzacje w ustawieniach administratora. Wejdź w ustawienia użytkownika i wybierz opcje administratora i po podaniu kodu wchodzisz w ustawienia. Tam znajdziesz opcje zarządzania kopiarką która blokuje dostęp i po prostu ją wyłączasz. Od tej pory wszyscy mają dostęp do maszyny bez rzadnych limitów i kodów dostępu .

C.
  • #5 12212598
    gorgar-wielki
    Poziom 10  
    Szukałem wczoraj cały wieczór i dziś rano. Po prostu nie umiem znaleźć. Logowałem się przez WWW tam są opcje administratora ale nie ma nic o haśle.
    Jak włączam kopiarkę to dostaje komunikat:
    "Wpisz numer folderu i numer dostępu z klawiatury numerycznej"
    Żeby wejść w ustawienia administratora klikam guzik Utility następnie "Tryb administrator"a i wpisuje hasełko w tych opcjach też nie umiem znaleźć jak wyłączyć to durne hasło.
    Może źle się loguję proszę o podpowiedź bo mnie już krew zalewa.
    Edit:
    Znalazłem w ustawieniach administratora trzeba było kliknąć w foldery dostępu i tan je usunąć.
    Dzięki
REKLAMA