logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat do stroboskopu samochodowego - gdzie znaleźć?

dren 24 Lut 2005 17:22 2193 5
REKLAMA
  • #1 1261671
    dren
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    j/w
  • REKLAMA
  • #2 1261697
    kordel
    Poziom 25  
    Ocena: 92
    Witam. Schematy sa dostepne na elektrodzie. Ale masz i tu...
    Załączniki:
    • stroboskop_samochod.pdf (103.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • strobol_12v.pdf (218.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1267278
    ArticR
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    czy ten stroboskop slozy do ustawiana zaplonu w samochodzie ?? wydaje mi sie ze tak ale nie jestem pewny
  • REKLAMA
  • #4 1267795
    pkobier
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    Witam!Ja zrobiłem stroboskop do ustawiania zapłonu na diodach LED i ...
    poszedł do śmieci :) Miał stanowczo za słabą siłę światła.Teraz mam stroboskop zrobiony(przerobiony) z kitu J-23.Odłączasz diak od tyrystora i na wolną nogę tyrystora(G) podajesz sygnał z przewodu pierwszego cylindra.Ja wykonałem to w ten sposób że na kawałek przewodu wysokiego napięcia nawinąłem 20 zwojów w miare cienkiego przewodu i jeden z konców tego cieniego kabla jest podłączony do tyrystora a drugi sobie wisi w powietrzu.Napiecie zaindukowane w cienkim kablu wyzwala tyrystor.Dorobiłem sobie do tego koncóweczki tak że moge wpiąć ten przewód(ten od W.N.) albo przed świecą albo za rozdzielaczem.Wszystko siedzi w obudowie i jest O.K.Jezeli ktoś jest zainteresowany to zdjęcia mogę przesłać na maila.
    Pozdrawiam!!!
  • REKLAMA
  • #5 1268006
    kordel
    Poziom 25  
    Ocena: 92
    Pisz wyrazniej kolego. Te schematy, ktore Ci dalem to sa zwykle stroboskopy na 12V. A jak chcesz ustawic zaplon to zrob tak jak napisal pkobier.

P.S. Nastepny razem pisz dokladnie o co Ci chodzi.
  • #6 1270060
    pkobier
    Poziom 14  
    Ocena: 22
    Jeżeli ktos pisze takie pytanie w dziale "usterki" to myslałem ze chodzi o strob. do ustawiania zapłonu.Jesli chodzi o zwykły to niech pisze w "tuningu" i wszystko bedzie jasne.
REKLAMA