logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVB-T zakłócenia - Żnin + Trzeciewiec + Antena Siatkowa + Dekoder zakłócenia

djmitas 19 Kwi 2013 14:56 2919 2
REKLAMA
  • #1 12216919
    djmitas
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Witam mieszkam w Żninie i posiadam dekoder DVBT Overmax OV-TN-09. Wszystko było dobrze aż 3 dni temu zaczęło gubić sygnał. Więc postanowiłem zmienić Wzmacniacz na Model SWA-2000. Taki mi poradzili w sklepie (poprzedni był to jakiś chińczyk). Najgorsze jest top że dekoder nie pokazuje MOCY sygnału tylko jego jakość. Przeszukałem wszystkie opcje i takowej nie znalazłem. Dziś przestawiłem antenę w stronę Poznania/Gniezna (nie wiem dokładnie) i jest lepiej choć Poznań jest dużo dalej niż Bydgoszcz. Instalacja składa się z anteny siatkowej + wzmacniacz SWA-2000 po kablu z dachu do wtyczki z zasilaczem która wchodzi do dekodera Overmax i potem do TV. Dlaczego najpierw było wszystko ok a od paru dni "nagle" się znacznie pogorszyło? Moim sąsiadom choć nie wszystkim podobnie się dzieje ale oni wymienili "zasilacze" i im działa niby a mi nie bardzo. Jak mogę niedużym kosztem to naprawić? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12217105
    leszekpo59
    Poziom 28  
    Ocena: 263
    Witaj. Pozwolę sobie przytoczyć komunikat ze strony EMITEL-a, który może pomoże Tobie wyjaśnić obecne problemy. Oto ten komunikat: W związku z planowaną konserwacją systemu antenowego na obiekcie RTCN Bydgoszcz/Trzeciewiec w dniach od 16 do 25 kwietnia mogą występować okresowe zmniejszenia mocy lub czasowe przerwy emisji programów telewizyjnych i radiowych, w tym DVB-T, nadawanych z tego obiektu.To tyle w tym temacie. Pozdrawiam.
  • #3 12217116
    djmitas
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    W sumie by się wszystko zgadzało ponieważ problem nastąpił jakoś 3 dni temu. No nic poczekam do 26 i przestawię antenę z powrotem. Dziękuje za odpowiedź temat do zamknięcia.
REKLAMA