logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gracja PDG 585 - Gracja pogramator nie realizuje programu

wojt36 21 Kwi 2013 23:29 1809 2
REKLAMA
  • #1 12225878
    wojt36
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Mam problem z moją wiekową już pralką.Podczas cyklu prania zawieszał się programator i nie realizował dalszego cyklu.Słychać było tylko pracę silniczka programatora.Nie pomagało ręczne przestawienie pokrętła-pralka stała w miejscu.Wymieniłem programator,który zdemontowałem z jeszcze starszego Polara(był na pewno na chodzie),i pralka ruszyła.Moja radość nie trwała długo,ponieważ pralka chociaż realizuje wszystkie cykle,czyni to baaaardzo długo.Nie wiem;
    1.źle podłączyłem programator(przekładałem kabelek po kabelku)
    2,ten drugi programator też jest 'walnięty'
    3.czy też zadziałała klątwa niedzielna (niedzielna praca w g... się obraca :)) Pomóżcie drodzy forumowicze
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12225898
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1270
    Jeśli podłączysz sam silniczek do sieci to programator powinien co 2 minuty przeskakiwać na kolejną pozycję. Wyjątkiem są trzy miejsca (pozycja 7, 9 i 33) gdzie powinien stać 16 minut.
    W czasie długiego postoju co 2 minuty powinieneś widzieć postęp pozycji różowego kółka z kwadratowym nacięciem z tyłu programatora.
    Po zakończeniu odliczania 16 minut kółko powinno odskoczyć do pozycji początkowej.
    To tak w wielkim skrócie.
    Sprawdź też przekaźnik blokujący programatora (cewka z tyłu) oraz działanie termostatu i grzałki.
  • #3 12226268
    wojt36
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Myślisz że wymiana silniczka załatwi problem? Spróbuję .Termostat chyba nie powinien wpływać na cykl prania przy płukaniu. :|
REKLAMA