Powiem tak. Samsung to góra dna

. Chodzi o to, że Ty mówisz, że dobry, kolega luki, że zły, a jakieś tam inne czasopisma, strony itp. że jest dobry, albo też, że zły. To zależy od modelu laptopa, od tego jak się go użytkuje i wogle od użytkownika. Moja siostra np. kupowała ostatnio netbooka. Wybierała pomiędzy Asusem i HP. Mój szwagier zalecał HP, ale zaś ja - odwrotnie, że Asusa. A czemu. A temu, że to zależy od tego, z czego korzystaliśmy. On ma laptopa HP. Ja w życiu nie miałem ani tego, ani tego, bo korzystałem z Toshiby. Ja poczytałem o obu netbookach i ja to jej poleciłem Asusa i wedle mojej rady kupiła Asusa. Ale to nie do tematu było już. Chodzi mi głównie o to, że z doświadczenia wiem, że nie należy opierać się w 100% na opiniach innych. Spójrzmy choćby na mnie, który jakiś rok temu pytał się tutaj czy Gigabyte Nvidia Geforc 210 1GB DDR3 sprosta moim wymaganiom co do różnych gier/programów. Wszyscy mi mówili że nawet TM nie pójdzie na najniższych detalach. Jednakże, ja że jest uparty i nie da się mnie przekonać, to mimo tych porad kupiłem tą kartę i muszę przyznać że jest zarą... że jest bardzo dobra. TM chodzi na najwyższych detalach i to jeszcze w 3D bardzo płynnie. Tak więc, reasumując, kup to, co będziesz chciał. Pewnie, możesz opierać się na radach innych, ale nie na 100%. Bo jak mówię, różnie różni ludzie oceniają dany sprzęt/firmę. Ja osobiście polecam Samsunga, dobra firma, solidne, wytrzymałe produkty. Co do tego laptopa: jeżeli nie będziesz chciał na nim grać w najnowsze tytuły, to jak najbardziej polecałbym do kupna tego modelu. Ale się rozpisałem, wena mnie naszła. Ale tak ogłem ogłem, to rób, co uważasz za słuszne, a radami się nie kieruj, tylko zbieraj opinie dla własnej satysfakcji. Wszyscy mi odradzają takiego myślenia, ale ja już nie raz na tym wyszedłem o wiele wiele lepiej. Moje jedno z mott brzmi "najpierw rób, potem myśl". Pewnie, niektórzy myślą na odwrót, ale jak mówię, ja już nie raz doświadczyłem na własnej skórze, że robienie po swojemu daje o wiele większe efekty. The end.
Dodano po 2 [minuty]: Wiesz, nie mówię też żebyś się nikogo nie pytał bo sam się obecnie pytam o RAM do mojego prawie już złożonego kompa.