logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować skaner sieciowy Sharp AR-M236 bez sterowników?

Vellion 24 Kwi 2013 09:26 2079 4
REKLAMA
  • #1 12233493
    Vellion
    Poziom 2  
    Witajcie
    Mam problem z podłączeniem skanera sieciowego modelu podanego w tytule ;/
    Nigdy tego nie robiłem do dyspozycji mam kabel usb i 0 sterowników do tej maszyny w pracy :( szukałem wiele sterowników tylko znalazłem do drukarki ale co zrobić aby mi skaner sieciowy działał ?.Zwracam się z prośba do was o pomoc u opcjach tej maszyny wielu funkcji nie widać na wyświetlaczu lcd i nie mogę się z tym połapać co mam zrobić aby móc skanować pozdrawiam i czekam na wasze propozycje .[/b]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12233654
    01_cezi
    Poziom 23  
    Ocena: 92
    Witaj,
    a masz AR-NS2 Network Scanner Expansion Kit w maszynie?
    przydał by się tez licencyjny Sharpdesk ( w zestawie było 10 licencji).
  • REKLAMA
  • #3 12233780
    Vellion
    Poziom 2  
    Witaj
    Nie mam nic aby siebie wspomóc dostałem tylko maszynę a płyt żadnych .. tego programów o których piszesz również nie mam .. a przez brak tych programów dlatego tej maszyny nie widzi ? i nie mogę ze skanera korzystać ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 12234316
    giscom
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Witam
    Do podłączenia skanera sieciowego potrzeba kabel rj45 a nie USB. Zacznijmy od tego czy masz aktywny skaner czyli czy po kliknięciu na panelu kopiarki pojawia się gotowa do wysyłania. Następnie ustawiamy adres ip drukarki w administratorze hasło zazwyczaj 00000. Wchodzimy na drukarkę poprzez adres ip wpisany w przeglądarkę. Instalujemy serwer ftp na kompie. (omawiane na forum z 20 razy). Następnie dodajemy użytkownika poprzez www z adresem ip komputera i ścieżką.
    Pozdrawiam
  • #5 12240584
    Vellion
    Poziom 2  
    problem tkwi w tym ze nie widać w ogóle w tej drukarce/ skanerze sieciowym wejścia rj-45
    patrzyłem dookoła i nic nie ma tylko port usb
REKLAMA