logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp AR-C160 - Jak usunąć delikatne tło z kolorów po serwisie?

Goshky 26 Lut 2005 19:59 1179 4
REKLAMA
  • #1 1268652
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Mam troszkę problem, krótko po serwisie przy 80 tyś. kopii/wydruków czyli wymiana bębnów, developerów, wałki grzejne, aplikacja oleju itd. zaczyna mi robić na razie delikatne tło złożone z kolorów.
    Po wymianie i konserwacji wszystko ustawione wg serwisówki i handyguide'a i po krótkim czasie zaczęła się historia z tym tłem.
    Znam już troszkę ten model ale teraz już nie mam pomysłu, troszkę pomogło podciąganie biasów i napięć gridów w ładowaniu ale zaczyna czasem wyciągać developery, musiałem zmniejszyć MC grid w kodzie 8-2, ustawiłem na zalecane przez Sharpa ale zawsze mam lekkie tło.
    Może ktoś się zajmuje tymi maszynami więcej ode mnie bo już nie wiem, podrzućcie jakiś pomysł jak to ugryźć.

No i zaznaczam że wszystkie materiały są na pewno oryginalne, wszystko dostarczam i montuję osobiście, toner również.
  • REKLAMA
  • #2 1310862
    Goshky
    Poziom 20  
    Teraz to jest już poważny problem, jeszcze raz wszystko wyczyściłem, wyregulowałem, ostatnio wyjąłem też ID sensor z zespołu transferu, wyczyściłem i nic. Ciągle tło. W trybi czarno-białym tego nie ma.
    Myślałem może że się przedozowuje tonerem, zmniejszyłem w kodach fabrycznych, narobiłem ciemnych kopii żeby zmiejszyć nasycenie developrów ale nic nie pomogło, tylko blade wydruki się zrobiły, więc wróciłem do nastaw takich jak poprzednio.

Może jakieś pomysły, niekt nie bawi się tymi maszynami????
  • REKLAMA
  • #3 1316250
    Goshky
    Poziom 20  
    Jeszcze może mały skan. Naprawdę nikt nie ma tyle doświadczenia co ja z tymi maszynami? Wiele już przeszedłem ale teraz mam rebus :(
    Załączniki:
    • Sharp AR-C160 - Jak usunąć delikatne tło z kolorów po serwisie? ar-c160bgr.jpg (185.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 1316372
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    Czy to jest kopia czy wydruk. Czy możemy wykluczyć skaner?
  • #5 1316765
    Goshky
    Poziom 20  
    To jest fragment wydruku testowego z Fiery, ale sytuacja dotyczy zarówno kopii jak i wydruków i tylko w trybie kolorowym, jak idzie wydruk czarno-biały to tła nie ma.
REKLAMA