logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WAA20163PL - Pralka Bosch Classixx 6 WAA20163PL - problem z blokadą

Cinkers 07 Maj 2013 10:46 14565 2
REKLAMA
  • #1 12280637
    Cinkers
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,

Mam problem z pralką Bosch Classixx 6 WAA20163PL. Do niedawna działała bez żadnych problemów. Od jakiegoś czasu, po ustawieniu programu i włączeniu START pralka nie załączała się. Trzeba było otworzyć i zamknąć drzwi i wtedy łapalo.
    Teraz niestety pralka w ogóle już nie startuje. Nie pomaga ponowne otwieranie/zamykanie drzwi. Same drzwi natomiast się nie blokują po włączeniu START.
    Podejrzewam, że może coś być uszkodzone z zamkiem skoro drzwi się nie blokują i pralka nie otrzymuje sygnału o zamkniętych drzwiach = nie może zacząć pracy. Po kilkunastu sekundach zaczynają tylko migać dwie diody na pralce.
    Na drzwiach jak i w zamku nie widać żadnych uszkodzeń/połamań materiału więc tu powinno być OK.

Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć, czy można ten problem naprawić samemu - bez większej wiedzy nt. działania pralek etc.?

Dziękuję.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12280838
    karol5608
    Poziom 28  
    Ocena: 318
    Naprawa polega na wymianie blokady na nową. Nie musi być widać uszkodzeń.
  • #3 13889167
    Cinkers
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,
    Dziękuję za informację. Sporo czasu minęło ale opiszę dla potomnych - faktycznie blokada była uszkodzona. Pomaga wymiana mechanizmu lub zabawa z kabelkami. Ja jednak nie ryzykowałem.
    Pozdrawiam. Dziękuję.
REKLAMA