logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki dekoder DVB-T z USB i nagrywaniem wybrać? Czy warto kupić dekoder combo?

PaprykarZ19 07 Maj 2013 22:54 1740 5
REKLAMA
  • #1 12283336
    PaprykarZ19
    Poziom 9  
    Jako, że zbliża się termin wyłączenia nadawania telewizji naziemnej w mojej miejscowości, jestem zmuszony kupić dekoder dvbt. I teraz mam problem jaki wybrać ponieważ jest ich cała masa! Snobem nie jestem więc nie musi to być jakiś super wyczesany sprzęt, ważne żeby był funkcjonalny i posiadał kilka istotnych z mojego punktu widzenia funkcji. Między innymi łatwość obsługi, port usb, możliwość nagrywania programów na pendrive czy dysk zewnętrzny(również w chwili gdy nie jest oglądana telewizja), odtwarzanie z pendrive'a, dysku przenosnego,pauzowanie/przewijanie oglądanego programu, no i łatwość podłączenia :D. Mogłem coś pominąć.
    Jakie dekodery byście mi polecili?
    Z tego co wiem niestety nie da się podłączyć dwóch odbiorników do jednego dekodera, tak by móc oglądać na nich dwie różne stacje?
    I chciałem jeszcze zapytać o takie wynalazki jak combo. - dekoder + odtwarzacz dvd. Ponieważ moja mama bardzo by chciała mieć przy telewizorze odtwarzacz dvd i się zastanawiam czy warto sobie takim sprzętem zaprzątać głowę czy lepiej mieć każde z tych urządzeń osobno jednak?
  • REKLAMA
  • #2 12283496
    actin
    Poziom 34  
    Ocena: 795
    Zobacz na ofertę dekoderów WIWA. Mają możliwość nagrywania i odtwarzania na usb. Mają też funkcję nauki pilota - obsługa telewizora pilotem od dekodera.
  • REKLAMA
  • #3 12300983
    PaprykarZ19
    Poziom 9  
    A na temat tego combo dekoder + odtwarzacz dvd ktoś się wypowie? Czy to jest sprzęt jakiemu można zaufać, czy raczej taka fuszera i to dvd to raczej tylko taki bajer do zwiększenia sprzedaży?
    Fajnie by było gdyby dekoder odtwarzał pliki o wielu rozszerzeniach, i obsługiwał napisy
  • REKLAMA
  • #4 12301382
    Fotodetektor

Poziom 30  
    Ocena: 335
    Polecam ARIVA 250 Combo
    DVB-S/S2 i DVB-T
    Konto firmowe:
    OMNI-SAT
    WP 11, Wołów, 56-100 | Strona WWW: www.omnisat.pl
  • REKLAMA
  • #5 12325287
    PaprykarZ19
    Poziom 9  
    A posiada ktoś może dekoder Xenic 2202? Jakieś wrażenia?
  • #6 12636215
    wwietrzyk
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Tak. Ja posiadam. Ogólnie nie polecam. Niedopracowane oprogramowanie. Dostępna aktualizacja niczego nie zmienia. Problem polega na wyłączaniu się dekodera każdorazowo po zakończeniu czasu nagrywania programu, nawet gdy oglądam inny program. po prostu się niespodziewanie wyłącza i już. Druga wada to taka że po włączeniu funkcji EPG nie mam możliwości podejrzenia kolejnego programu z listy. Nie działają przyciski w lewo i prawo na pilocie.
    Dodam iż mam dekoder dvbt innego producenta i problemy te nie występują w nim.
    Ogólnie nie polecam tego sprzętu.
REKLAMA