logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Co to za wtyczka? - Wtyczka amerykańska Twist-lock

MireaFoto 08 Maj 2013 19:58 3795 6
REKLAMA
  • #1 12285785
    MireaFoto
    Poziom 9  
    Witam Państwa bardzo serdecznie!
    Mam problem - w jednym odziedziczonym po znajomych z Kanady sprzęcie mam takie gniazdko. To urządzenie to agregat prądotwórczy. Ma on dwa wyjścia 120V i jedno 240V 14.5A

Pytanie, czy można do tego jakąś przejściówkę załatwić. Czy spotkał się ktoś z takim wymysłem? W instukcji napisali, że to AC Powet Twist-Lock receptacle

Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12285991
    beatom
    Poziom 38  
    Ocena: 864
    Po co Ci "przejsciowka".? Wymien to gniazdo na cos europejskiego. Jesli masz kogos w USA lub Kanadzie, to mozna to kupic nawet w CVS.
  • REKLAMA
  • #4 12286059
    elpapiotr
    Specjalista elektryk
    Ocena: 3521
    Przejściówka czasami się przydaje :

• REKLAMA
  • #6 12286086
    elpapiotr
    Specjalista elektryk
    Ocena: 3521
    Bo to ... było ... trzęsącą ... się ... ręką, ale później się uspokoiła.
    Głowa nie.

PS. Przecież od dawna wiadomo, że murarz i leśnik to nie rzemieślnik.
    A malarz to paprok.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z gniazdkiem AC Powet Twist-Lock w agregacie prądotwórczym, który posiada dwa wyjścia 120V i jedno 240V 14.5A. Pytanie dotyczy możliwości zakupu przejściówki do tego gniazdka. Odpowiedzi sugerują, że takie wtyczki są dostępne, ale niekoniecznie w Polsce. Proponowane są również alternatywy, takie jak wymiana gniazda na europejskie lub zakup w USA lub Kanadzie. Użytkownik otrzymał także informację o symbolu gniazdka L14-30R oraz link do schematu napięć.
REKLAMA