logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz prądowy? W którym miejscu zamontować?

asdjudo 27 Lut 2005 10:01 1167 3
REKLAMA
  • #1 1270003
    asdjudo
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam!!
    Znalazłem coś takiego :] i myślę sobie żeby zamontować to do mojego wzmacniacza do suba. Tylko nie wiem w którym miejscu należy to zamontować. Mój wzmacniacz skałda się z filtra aktywnego sumującego sygnały potem sygnał idzie przez przedwzmacniacz na którym jest dokonywana regulacja podbicia basu i potem do wzmacniacza. Jeśli zastosowałbym ten wzmacniacz to gdzie go wstawić?? Miał już ktoś do czynienia a takim wzmacniaczem prądowym?? ?Jeśli tak proszę o spostrzerzenia. Dziękuję

Dodano po 50 [sekundy]:

http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=2776 tu jest link z tym wzmacniaczem (prądowy)
  • REKLAMA
  • #2 1270070
    alnus
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Wydaje mi się ,że kiedyś o nim czytałem i jest to wzmacniacz z prądowym sprzężeniem zwrotnym. Musiałbyś to wstawić do wzmacniacza mocy sub'a. Osobiście nie jestem jednak przekonany o rzeczywistej wartości układu. Po pierwsze jest trudny do regulacji, po drugie można uwalić nim głośnik jeśli regulację zrobimy źle- układ może zacząć się wzbudzać. Nie wykluczam, że w określonej sytuacji może działać dobrze, ale osobiście nie próbowałem, więc to co napisałem to tylko (moja) teoria. Może ktoś kto zrobił ten układ napisze coś innego?
  • REKLAMA
  • #3 1270135
    asdjudo
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Wstawić DO wzmacniacz?? Ad okładniej to gdzie?? hmmm:/
  • #4 1274730
    alnus
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    DO było trochę w przenośni . O ile pamiętam w szereg z głośnikiem był podłączony rezystor pomiarowy, a do wejścia podłączony był układ sumujący właściwy sygnał + sprzężenie zwrotne. Całość można było podłączyć na zewnątrz wzmacniacza. Musiałbym poszukać gdzieś artykułu chyba z EdW, ale jestem świeżo po przeprowadzce i będzie to nieco trudne...
REKLAMA