Witam chcę zmodenizować swój 7 letni sprzęt pod nowsze gry typu BF3, GTA IV/V, fife 12/13 oraz Crysis.
Posiadam aktualnie:
Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6Ghz
Karte graficzną Nvidia GeForce 9500 GT
Płytę główną Gigabyte M61PME-S2 - 2GB ram
Dysk twardy Samsung 322HJ SCSI Disc Device - 320GB
Zasilacz to jakiś "no-name" typu ISO 450-PP o mocy wyjściowej 350W
Dawniej spokojnie wszystko ogarniało Crysis-a 1 oraz na czasami jakiejś ścinie gta iv EFLC czy fife 12.
Teraz chcę wymienić zasilacz + karte graficzną która niestety nawet na zwykłym minecrafcie wyciąga 120 stopniu zwiększając temperature procesora (normalna to 30-40 w zależności od rdzenia - czasem 50-55 jak odpale YT) do ponad 80 ze skutkiem wyłączenia się komputera.
Chcę dokupić jeszcze 2gb ram i przed świętami wymienić procesor
Pozdrawiam, i licze na propozycje co mógłbym i na co wymienić w tym starym ale jeszcze dobrze (jak na swoje lata i używanie) działającym PC.
Na karte graficzną + zasilacz/obudowe z zasilaczem (obecna obudowa troche powyginana od upadków i z tylko 1 wentylatorem) mam około 500-600zł
Posiadam aktualnie:
Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.6Ghz
Karte graficzną Nvidia GeForce 9500 GT
Płytę główną Gigabyte M61PME-S2 - 2GB ram
Dysk twardy Samsung 322HJ SCSI Disc Device - 320GB
Zasilacz to jakiś "no-name" typu ISO 450-PP o mocy wyjściowej 350W
Dawniej spokojnie wszystko ogarniało Crysis-a 1 oraz na czasami jakiejś ścinie gta iv EFLC czy fife 12.
Teraz chcę wymienić zasilacz + karte graficzną która niestety nawet na zwykłym minecrafcie wyciąga 120 stopniu zwiększając temperature procesora (normalna to 30-40 w zależności od rdzenia - czasem 50-55 jak odpale YT) do ponad 80 ze skutkiem wyłączenia się komputera.
Chcę dokupić jeszcze 2gb ram i przed świętami wymienić procesor
Pozdrawiam, i licze na propozycje co mógłbym i na co wymienić w tym starym ale jeszcze dobrze (jak na swoje lata i używanie) działającym PC.
Na karte graficzną + zasilacz/obudowe z zasilaczem (obecna obudowa troche powyginana od upadków i z tylko 1 wentylatorem) mam około 500-600zł