Siema.
Mam od wczoraj telefon Samsung Galaxy Ace 2.
Poprzednio miałem BlackBerry Bold 9000 i mogłem sobie ustawić dla jednego numeru inny dźwięk dzwonka jak i sms-a. W Samsungu natomiast nie zauważyłem takiej możliwości.
Jestem strażakiem i wszelkie powiadomienia z komendy dostaję przez sms.
W moim przypadku jest to bardzo drażniący problem, gdyż w momencie otrzymania sms-a z Komendy nie rozróżniam go od innych wiadomości, dopóki go nie przeczytam, a w BB po otrzymaniu wiadomości włączała mi się syrena w telefonie i od razu wiedziałem o co chodzi.
Jest na to jakieś lekarstwo? Sposób? Aplikacja? Czytałem wiele porad, ale dotyczą one głównie zmiany dzwonków/dźwięków na swoje - wgrane - dla wszystkich kontaktów, a nie dla jednego...
Przypominam, iż chodzi mi o dźwięk SMS, a nie o połączenie.
Czekam na porady.
Pozdrawiam
Dodano po 3 [godziny] 35 [minuty]:
Ok.
Już sobie poradziłem.
W telefonie takiej funkcji nie ma, lecz posiada ją aplikacja GO SMS Pro.
Można zamknąć.
Mam od wczoraj telefon Samsung Galaxy Ace 2.
Poprzednio miałem BlackBerry Bold 9000 i mogłem sobie ustawić dla jednego numeru inny dźwięk dzwonka jak i sms-a. W Samsungu natomiast nie zauważyłem takiej możliwości.
Jestem strażakiem i wszelkie powiadomienia z komendy dostaję przez sms.
W moim przypadku jest to bardzo drażniący problem, gdyż w momencie otrzymania sms-a z Komendy nie rozróżniam go od innych wiadomości, dopóki go nie przeczytam, a w BB po otrzymaniu wiadomości włączała mi się syrena w telefonie i od razu wiedziałem o co chodzi.
Jest na to jakieś lekarstwo? Sposób? Aplikacja? Czytałem wiele porad, ale dotyczą one głównie zmiany dzwonków/dźwięków na swoje - wgrane - dla wszystkich kontaktów, a nie dla jednego...
Przypominam, iż chodzi mi o dźwięk SMS, a nie o połączenie.
Czekam na porady.
Pozdrawiam
Dodano po 3 [godziny] 35 [minuty]:
Ok.
Już sobie poradziłem.
W telefonie takiej funkcji nie ma, lecz posiada ją aplikacja GO SMS Pro.
Można zamknąć.