logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-32FQ86 - Przesycony niebieski obraz na RGB, jak to naprawić?

niken 27 Lut 2005 14:29 1773 5
REKLAMA
  • #1 1270834
    niken
    Poziom 1  
    Po przełączeniu źródła np: DVD na syganł RGB, obraz jest zdecydowanie przesycony niebiekim kolorem, a tym samym zbyt ciemy, dzieje się tak na obu scart'ach wyposażonych w RGB.
    Można z tym poradzić sobie przez menu serwisowe ?
    TV jest oczywiście jest na gwarancji.
    Chassis AE6BA2004 (V12.49)
  • REKLAMA
  • #2 1271477
    europejczyk
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Niechcę się wymądrzać ale piszę bo sam miałem podobny problem z Panasonic też był na gwarancji - proponuję zadzwonić po fachmanów z serwisu, do mnie przyszli, marudziłem długo - bardzo długo i zrobili wszystko - trzeba ich męczyć a nie samemu - nie po to się płaci taką cenę żeby na gwarancji się takim TV samodzielnie zajmować.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 1271826
    Golkowis
    Poziom 20  
    Ocena: 66
    Jesli zrobisz to z glowa to na pw masz tryb serwisowy a gwarancji i tak nie stracisz.
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 1272317
    europejczyk
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Oczywiście że nie ma utraty gwarancji - ale dlaczego my klienci mamy sami sobie regulować (stroić) telewizory, za które słono płacimy i za taką cenę powinny być już fabrycznie dobrze zestrojone - no i firma prestiżowa u Ciebie Sony u mnie Panasonic........... sprawa do przemyślenia, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 1273080
    Golkowis
    Poziom 20  
    Ocena: 66
    To juz nie sa prestizowe firmy tylko znane. Panasonic dawno nie istnieje a Sony w Europie to tylko nazwa.
  • #6 1325972
    wlyszkow
    Poziom 2  
    Witam, ja mam podobny problem z RGB na wszystkich wejściach i na DVD i na Cyfra+ również. Mam tv SONY KV-29FX66K niestety po gwarancji i wchodzi mi kolor zielony a do tego efekt kwadracików na gładkich tłach - jakby niepłynne przejścia kolorów. Czy w trybie serwisowym da się coś z tym zrobić? Jak wejść w tryb serwisowy?

Dzięki i pozdrawiam..
REKLAMA