Zastanawiam się nad kupnem nowej karty graficznej w cenie do 600zł jaką byście mi doradzili? zastanawiałem się nad GF 5700FX Ultra i RADEON 9600XT która jest lepsza?
Jak za taką cenę to szczerze polecam jakiegoś GF6600. Jak narazie ja niewidzę konkurenta w tym przedziale cenowym. Najtańsze wersje można już kupić po niecałe 500 zł ale raczej polecam te droższe. Najważniejsze są częstotliwości taktowania i na to musisz głównie patrzeć.
Witam wszystkich, ja osobiście używam GF MX440 i starcza. Może to i zabytek ale należy zadać pytanie do czego chcesz wykorzystać czy obróbka filmów, super gry, lub coś mniej wymagającego. Pozatym sprzęt z wyższej półki za pół roku spadnie cenowo wiec uważm zasadny wybór czegoś średniego a resztę dożucić w pamięć
✨ Dyskusja dotyczy wyboru karty graficznej do 600 zł, porównując GF 5700FX Ultra i Radeon 9600XT. Użytkownicy polecają Radeona 9600XT jako dobry wybór, zwłaszcza po inwestycji w dodatkowe chłodzenie. Wskazano również na lepszą konkurencję w postaci kart GeForce 6600, które w tym przedziale cenowym oferują wyższą wydajność i są dostępne w cenach około 500 zł. Warto zwrócić uwagę na częstotliwości taktowania kart przy zakupie. Pojawiła się także sugestia rozważenia kart Radeon 9800 Pro z Allegro, które mogą być warte swojej ceny. Zwrócono uwagę na cel użytkowania karty (gry, obróbka filmów) oraz na fakt, że sprzęt z wyższej półki szybko tanieje, co może wpłynąć na decyzję o zakupie średniej klasy karty i dołożeniu do pamięci RAM. Wygenerowane przez model językowy.