logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór BOX-a serwisowego do obsługi popularnych marek telefonów w Polsce

_MANTIS_ 16 Maj 2013 15:49 3918 9
REKLAMA
  • #1 12313536
    _MANTIS_
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Wiem, że na ten temat napisano już baaardzo dużo. Jednak po przeczytaniu tego wszystkiego mam mętlik w głowie. Poza tym jeśli chodzi o tę dziedzinę, wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie ( co chwile nowe telefony, nowe zabezpieczenia, a to jakaś wiodąca firma padła, itp.) więc wypowiedzi sprzed roku w tym temacie mogą być już przestarzałe.

Prowadzę serwis komputerowy, telefonami również się zajmuję jednak bardziej od strony hardware. Chciałbym zacząć przygodę z BOX-ami, więc proszę o nakierowanie mnie jakie urządzenia mam kupić, które z nich na dzień dzisiejszy są najlepsze żeby obsłużyć większość najpopularniejszych marek w Polsce.

Z tego co wyczytałem kupno samego BOX-a to nie wszystko. Potrzebne jeszcze przewody, klucze, jakieś logi, kredyty, dostęp do supportu itp. Proszę Was również o pomoc w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12313551
    sm233
    Poziom 38  
    Ocena: 434
    Setool z aktywacją lgtool i sgtool, ATF, z3x do samsunga i w zasadzie na początek wystarczy.
  • REKLAMA
  • #3 12313677
    _MANTIS_
    Poziom 12  
    OK, czy taki zakup to wszystko co mi będzie potrzebne, czy może jeszcze coś dokupić trzeba, a może coś odrzucić?

SETool 3 Platinum v2+ aktywacja Android (SonyErricson)-570zł
    Aktywacja LGTool/SGTool dla SeTool (LG + SAMSUNG)-280zł
    Kredyty LGTool/SGTool dla SeTool - 100szt-140zł
    Komplet 28 kabli LG dla SeTool (LGE Tool)-140zł

ATF Nitro + Aktywacja ATF Network Account-430zł
    Kredyty ATF - 25szt-100zł

Z3x All-in-One (LG+Samsung+China) + 57 kabli-850zł
  • Pomocny post
    #4 12313739
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    LG tool wystarczy więc nie ma sensu płacić za aktywację LG do z3x, china też sobie odpuść. ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 12314219
    Glemark1
    Spec od GSM
    Ocena: 111
    Kable do nokii sobie jakieś weź albo ufc albo kopyta bo nie wszystko zrobisz po usb.
  • Pomocny post
    #6 12314826
    koperta4512
    Poziom 23  
    Ocena: 18
    Tylko jak chcesz kupić SEtoola to przeczytaj FAQ na forum (najlepiej parę razy) bo bez tego ani ruszt i jak chcesz kupić ATF to można by też wsiąść komplet kabli do Lumi.

Glemark1 napisał:
    Kable do nokii sobie jakieś weź albo ufc albo kopyta bo nie wszystko zrobisz po usb.

Dobrym wyborem będzie UniFBUS GPGUFC PRO Ultimate Fbus&JTAG GPG :wink:
  • #7 12314970
    _MANTIS_
    Poziom 12  
    Czy takie coś może być: Link
    Nic innego nie mogę znaleźć, jedynie do MT-BOXa jest dużo kabli od NOKII ale wtedy musiałbym jeszcze adapter dokupić z MT-BOX na ATF

Wielkie dzięki za szybką pomoc, już wszystko jasne :D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 12315350
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    _MANTIS_ napisał:
    OK, czy taki zakup to wszystko co mi będzie potrzebne, czy może jeszcze coś dokupić trzeba, a może coś odrzucić?

SETool 3 Platinum v2+ aktywacja Android (SonyErricson)-570zł
    Aktywacja LGTool/SGTool dla SeTool (LG + SAMSUNG)-280zł
    Kredyty LGTool/SGTool dla SeTool - 100szt-140zł
    Komplet 28 kabli LG dla SeTool (LGE Tool)-140zł

ATF Nitro + Aktywacja ATF Network Account-430zł
    Kredyty ATF - 25szt-100zł

Z3x All-in-One (LG+Samsung+China) + 57 kabli-850zł

Troche drogo Ci to wyszlo. Ja bym setoola kupil uzywanego (na aukcji jest juz za 160zl) + dokupil aktywke (20kresek czyli ok 150zl), aktywacja do lgtoola i kredyty jest jak najbardziej potrzebna, ale po co komplet kabli do setoola? Szczerze mam chyba z 4 (2 na comy, 1 do lg opartych na se i jeden do testpointow). Z3x przydaje sie tylko do samsungow (ostatnio nawet nie zainstalowalem modulu do LG bo jest daleko w tyle za konkurencja) a nowy dostaniesz za 450zl z fv.
    ATF Nitro to chyba najlepszy box do nokii w dzisiejszych czasach.
  • Pomocny post
    #9 12316245
    JALA
    Poziom 28  
    Ocena: 237
    Do nokii zobacz też cyclone, stosunek ceny do możliwości jest lepszy niż ATF... Fakt, ATF robi niektóre lumie..
  • #10 13584361
    _MANTIS_
    Poziom 12  
    Ok. Dzięki wszystkim za pomoc. Zamykam temat

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono wybór BOX-ów serwisowych do obsługi popularnych marek telefonów w Polsce. Użytkownicy polecają kilka modeli, w tym SETool z aktywacją LGTool i SGTool, ATF Nitro oraz Z3x, które są wystarczające na początek. Wskazano również na potrzebę zakupu dodatkowych akcesoriów, takich jak kable i kredyty do aktywacji. Użytkownicy sugerują, że SETool można kupić używany, a ATF Nitro jest najlepszym wyborem do Nokii. Zwrócono uwagę na Cyclone jako alternatywę dla ATF, ze względu na lepszy stosunek ceny do możliwości.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA