logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tonsil MDU39 NumarkM4 - Podłączenia mikrofonu do miksera

wojtas1412 20 Maj 2013 00:59 2835 7
REKLAMA
  • #1 12325530
    wojtas1412
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.Nabylem Mikrofon Unitra Tonsil MDU-39 i mikser Numark M4 okablowanie mam do 3 kanałow od mikrofonu tez.Podlaczylem mikser do komputera wszystko ok , muzyka leci ładnie , tylko gdy podlaczam mikrofon to slychac go tylko na glosnikach , pytanie jak podlaczyc mikrofon zeby bylo mozna przez niego nagrywac na komputerze np. w programie adobe auditon 2.0 bo robie studio z ziomkiem i bedziemy robic jakis rap , tylko jestesmi zieloni jak to zrobic, prosze o szybka pomoc , pozdro ;)
  • REKLAMA
  • #2 12326518
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 12326588
    wojtas1412
    Poziom 9  
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www...xeaUdamGs3TsgaT8IDQDA&ved=0CDUQ9QEwAg&dur=312
    ch1 , ch2 , ch3 mam podlaczone , mic tez do tego miksera i muzyka gra tylko mikrofon slychac na glosnikach , moze te 2 czincze wpiac do outputs recording i do komputera pozniej ? aha i ja w komputerze mam 6 gniazd audio takie http://i.computer-bild.de/imgs/2/5/8/3/5/4/0/...-Desktop-Pi-3750-745x559-eb0efd33b1c690f9.jpg
  • #4 12326748
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 12326781
    wojtas1412
    Poziom 9  
    tylko jedno pytanie mam czy jak podlacze zeby zgrywalo glos z mikrofonu na komputer to bedzie slychac nadal go w glosnikach ? bo wczesniej jak podlaczylem mikro bylo slychac moj glos ale tylko w glosnikach
  • REKLAMA
  • #6 12326827
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 12458810
    wojtas1412
    Poziom 9  
    a jak wylaczyc w mikserze lub w panelu realtek zeby nagrywal sie tylko wokal , bo nagrywa mi sie wszystko co jest wlaczone na komputerze np. muzyka z youtube itd ?
  • #8 12462465
    J_killed_kennedy
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Zewnętrzna karta dźwiękowa!
    Bez tego nic, kontrolery midi używają w większości Asio4all, a gdy ten jest odpalony wszystko działa jak NIE POWINNO.

Czym nagrywasz? Wyłącz sobie w panelu sterowania Miks Stereo.

Najlepiej chyba jak nie robicie nic na poważnie, to nagrywać bezpośrednio z serato traktora czy vdj, z podpiętym mikro do kontrolera.
    Lub nagrywać ścieżki oddzielnie, i dalej już audacity.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił mikrofon Unitra Tonsil MDU-39 oraz mikser Numark M4, jednak napotkał problem z nagrywaniem dźwięku z mikrofonu na komputerze. Po podłączeniu mikrofonu do miksera dźwięk był słyszalny tylko w głośnikach. Użytkownicy doradzili, aby mikrofon podłączyć do gniazda "mic in" w komputerze oraz skonfigurować odpowiednie ustawienia w panelu nagrywania. Wskazano również, że mikser działa jako mieszacz sygnałów, więc dźwięk z mikrofonu będzie słyszalny w głośnikach. Aby nagrywać tylko wokal, zalecano wyłączenie opcji "Miks Stereo" w panelu sterowania oraz rozważenie użycia zewnętrznej karty dźwiękowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA