logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf 3 1.9 1995 – brak kierunkowskazów i awaryjnych, kontrolka świeci na czerwono

MEGAAA 24 Maj 2013 17:54 3942 6
REKLAMA
  • #1 12341268
    MEGAAA
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Jestem szczęśliwym posiadaczem golfa 3 di 1.9 rok 95 i mam następujący problem:
    Nie działają mi kierunkowskazy, po przekręceniu stacyjki próbuje lewy i prawy i nic, nie świecą się kontrolki, nie słychać "tykania", nie świecą się kierunkowskazy. Dodam ze światła awaryjne także nie działają, w pozycji włącznika wciśniętej nie ma reakcji, a w pozycji górnej przycisk awaryjnych cały czas świeci się na czerwono. Nie wiem co może być przyczyna bo nie znam się raczej na samochodach, bezpiecznik jest w porządku(o ile patrzyłem na ten co trzeba:) Gdy zamykam auto kierunkowskazy migają normalnie jak zwykle wiec chyba wszystkie żaróweczki są ok. Jeszcze wczoraj normalnie działały a dzisiaj w ogóle. Dodam ze wszystkie pozostałe światła działają normalnie. macie jakieś pomysły co może być przyczyna?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12341351
    15darekvw
    Poziom 28  
    Ocena: 569
    Sprawdz dobrze bezpiecznik oraz przerywacz,a jak zamykasz z pilota to inna bajka bo tam zasilanie na kierunki jest ze sterownik c.zamków.
  • REKLAMA
  • #3 12341363
    momik12
    Poziom 31  
    Ocena: 386
    Jeżeli jak piszesz nie znasz sie na samochodach to czas oddać auto komuś kto się na nich troszke lepiej zna. Zaraz zaczną się pytania gdzie jest przerywacz kierunkowskazów itd.
  • Pomocny post
    #4 12341405
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    MEGAAA napisał:
    bezpiecznik jest w porządku(o ile patrzyłem na ten co trzeba:)

Sprawdź wszystkie bezpieczniki jeśli nie masz pewności który to i posprawdzaj też przekaźniki. Najlepiej każdy bezpiecznik i przekaźnik wyciągnij i poczyść styki (tylko wcześniej lepiej odłącz sobie aku.).

Tu masz jeszcze tabelkę i rozpiskę przekaźników i bezpieczników
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1858323.html#8901327
  • REKLAMA
  • #5 12344716
    MEGAAA
    Poziom 9  
    i problem rozwiazany, okazalo sie ze jakims cudem jeden przekaznik wypadl z wtyku i pod siedzenie wlcial:);) az glupio sie przyznac:)bezpiecznik podpiety i dzialaja ładnie kierunki:) dziekuje wszystkim za odp:) ale teraz znowu nie dziala zamykanie auta pilotem, alarm sie wlacza tyle ze nie zamyka sie centralka... na kluczyk sie normalnie zamyka ale na pilot nie dziala... jakies pomysly?:)
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 12345682
    15darekvw
    Poziom 28  
    Ocena: 569
    Jesli otrzymałęs pomoc wypadało by kliknac pomógł ;-) jesli chodzi o sterowanie c.zamkiem z pilota to sprawdz czy zasilanie czy masz na sterownik c.zamka, i sprawna bateryjke w pilocie ;-)
  • #7 12356245
    MEGAAA
    Poziom 9  
    kierunkowskazy dzialaja elegancko:) a jak o centralke na pilocie chodzi to sam juz nie wiem raz dziala raz nie:)
    dziekuje wszystkim za pomoc:)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z kierunkowskazami w Golfie 3 1.9 z 1995 roku, które przestały działać, a także awaryjne światła. Po sprawdzeniu bezpieczników i stanu żarówek, okazało się, że przyczyną był wypadnięty przekaźnik. Po jego ponownym podłączeniu kierunkowskazy zaczęły działać. Użytkownik zgłosił również nowy problem z centralnym zamkiem, który nie działał z pilota, co może być związane z zasilaniem lub baterią w pilocie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA