witam mam zapewne klasyczny problem ponieważ chcę uruchomić radio samochodowe w domu za pomocą zasilacza ATX radio podłączyłem wszystko w porządku radyjko świeci lecz nie gra podgłośniłem na maxa lecz gra bardzo cicho pomyślałem , że to końcówka mocy więc rozkręciłem radio i spostrzegłem duży układ scalony przykręcony do tylnej ścianki , odkręciłem go a tu wielka wyrwa na samym środku wylutowałem go i złożyłem go jak ,,puzzle'' lecz odczytać dało się tylko firmę: SONY i napis 369-jakaś cyfra , która uległa dziurze (podejrzewam ,że to 4 albo 1 bo na górze został jakiś koniuszek) a ostatnia cyfra to 1 .
po prawej stronie układu widnieje napis 6F1 więc ułożenie napisów na tym układzie wygląda mniej więcej tak:
SONY
369-'1 6F1
szukałem podobnych układów w internecie lecz znalazłem tylko 369-42 w sklepie AVT za 30zl. lecz to dla mnie za drogo (jestem początkującym) proszę o podanie jakiegoś taniego zamiennika. ps. sprawdzałem datasheety tego z końcówką -42 i dowiedziałem się, że ten układ jest wzmacniaczem na 4 głośniki po 45W ja używam tylko dwóch 4Ω 3W. pps. nie mam dobrego sprzętu ale zdjęcie zamieszczam :
po prawej stronie układu widnieje napis 6F1 więc ułożenie napisów na tym układzie wygląda mniej więcej tak:
SONY
369-'1 6F1
szukałem podobnych układów w internecie lecz znalazłem tylko 369-42 w sklepie AVT za 30zl. lecz to dla mnie za drogo (jestem początkującym) proszę o podanie jakiegoś taniego zamiennika. ps. sprawdzałem datasheety tego z końcówką -42 i dowiedziałem się, że ten układ jest wzmacniaczem na 4 głośniki po 45W ja używam tylko dwóch 4Ω 3W. pps. nie mam dobrego sprzętu ale zdjęcie zamieszczam :