logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piło heblarka ZSRR UBDN-1 coś jak Prexer 363 - szukam instrukcji

icos13 25 Maj 2013 00:23 5328 2
REKLAMA
  • #1 12342658
    icos13
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Witajcie szukam instrukcji do urządzenia wieloczynnościowego ( MINI piła heblarka tokarka frezarka ) produkcji ZSRR Posiada ono oznaczenie UBDN-1 i ma moc 580 W Urządzenie jest bardzo podobne do Prexera 363 . Niestety moja obrabiarka jest niekompletna . Poszukuję instrukcji z której mógłbym dowiedzieć się czegoś więcej i na podstawie tego dorobić brakujący osprzęt. Szczególnie zależy mi na kupnie uchwytu wiertarskiego do którego montuje się frezy a niestety sam nie potrafię go dobrać na podstawie wiedzy o średnicach wałka. Mile widziana jest oczywiście pomoc w identyfikacji Pozdrawiam Wojciech
  • REKLAMA
  • #2 12365025
    Grzegorz Klim
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    a patrzyłeś już na rosyjskich stronach? Szczerze powiedziawszy nie wiem, czy tak łatwo coś na ten temat znajdziesz, co innego byłoby z aktualnymi maszynami typu felder. Spytaj może producenta. Gdzie ją kupiłeś wogóle? Powodzenia!
  • #3 12366520
    icos13
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Trochę szukałem ale niestety moja znajomość rosyjskich liter jest marna. Próbowałem trochę z tłumaczem gogle ale efekt był mizeny. W zasadzie byłem u znajomego który ma kilka modeli nowszą rosyjską obrabiarkę (chyba 5)i na podstawie tego co się dowiedziałem postaram się odbudować braki . Gdyby ktoś szukał to uchwyt wiertarski osadzony jest na stożku B12 . Pomimo różnic pomiędzy modelami jest wiele podobieństw . W zasadzie muszę trochę zrobić nowy stół bo u mnie nie ma żadnego mocowania stołu piły do stołu heblarki tylko leży sobie luźno centrowany tylko na kilku bolcach Pozdrawiam.Wojtek
REKLAMA