Witam! Z uwagi na to iż ostatnio nie jestem na bierząco z rynkiem komputerowym to chciałbym was spytać o zdanie. Otóż tworze sobie małe projekty w Adobe Illustrator, Photoshop i nieraz w Cinema4d (rzadko, ale jednak). Więc głównie potrzebowałbym coś do grafiki 2D + czasem 3D (rendering etc). W gry nie gram.
Części nie muszą być nowe, mogą być używane jednak sprawne;)
Wiadomo chciałbym wydać jak najmniej ale jesli zmieściłbym się w 4-5 tysiącach no to byłoby ok (najlepiej jakbym się zamknął w 1000zł
no ale to niewykonalne, chyba, że ten sam sprzęt kupie za 5 lat!).
Jedyne wymogi jakie mam to 32GB ramu i jakieś ciche chłodzenie. No i jeśli chodzi o kartę graficzną to interesuje mnie coś ze stajni Nvidii.
Co do monitora to chcioałbym 2 podłączyć do komputera, ale raczej najpierw zakupie jeden, nie moge aż tyle od razu wydać bo musze co chwila coś w firmie doinwestować
W każdym bądź razie jeżeli ktoś miałby też jakieś sugestie co do monitora to jak najbardziej i z chęcią ich wysłucham, a w zasadzie je przeczytam. Monitor jaki mnie interesuje to tak coś koło 23'' i do 1000zł (nie musze mieć żadnego EIZO za 5tys:))
No to chyba w zasadzie tyle, myśle że mniej wiecej ogarnąłem temat;) Czekam więc na propozycje i z góry za wszystkie dziękuję!
Części nie muszą być nowe, mogą być używane jednak sprawne;)
Wiadomo chciałbym wydać jak najmniej ale jesli zmieściłbym się w 4-5 tysiącach no to byłoby ok (najlepiej jakbym się zamknął w 1000zł
Jedyne wymogi jakie mam to 32GB ramu i jakieś ciche chłodzenie. No i jeśli chodzi o kartę graficzną to interesuje mnie coś ze stajni Nvidii.
Co do monitora to chcioałbym 2 podłączyć do komputera, ale raczej najpierw zakupie jeden, nie moge aż tyle od razu wydać bo musze co chwila coś w firmie doinwestować
No to chyba w zasadzie tyle, myśle że mniej wiecej ogarnąłem temat;) Czekam więc na propozycje i z góry za wszystkie dziękuję!