logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K53TK - Po aktualizacji sterowników, karta graficzna zachowuje się dziwnie

Nomadsky 30 Maj 2013 12:36 1818 4
REKLAMA
  • #1 12361748
    Nomadsky
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Jakiś miesiąc temu zaktualizowałem sterowniki karty graficznej w moim laptopie (AMD Radeon HD 6520G z dual graphic) z Catalyst 12.1 na najnowszy 13.5 .
    Dodam że próby zainstalowania wcześniejszych wersji kończyły się Appcrashem CCC.exe . Po zainstalowaniu nowej wersji sterowników zauważalnie wzrosła wydajność karty ale pojawił się także uciążliwy problem. Przy niektórych grach gaśnie mi całkowicie ekran, słychać dźwięk i wszystko co robię w menu głównym ale nie mogę włączyć ekranu. Po kombinacji Ctrl + alt + del ekran się nie włącza i jedyne co pomaga to restart laptopa.

Wcześniej myślałem że problem dotyczy tylko starszych gier i na półkę musiałem odłożyć wiele tytułów ale wczoraj kupiłem Fifa manager 13 i tak jak ze starszymi grami ekran po prostu zgasł. Nie jest to wina gry i nie jest to typowy "czarny" ekran a normalnie gaśnie matryca.

Temat zakładam w tym dziale ponieważ problem wystąpił po zainstalowaniu nowego Softu karty graficznej. Jeżeli ktoś wie co można zrobić żeby karta działała normalnie, BEZ POTRZEBY DOWNGRADU sterowników to proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12361767
    Nomadsky
    Poziom 9  
    Komputer posiadam od roku. Laptop był kupiony nowy nie używany.

Nie wiem jak sprawdzić czy działa na zintegrowanej karcie szczerze mówiąc

Edit: Zaznaczam że karta działała dobrze na starej wersji Catalyst
  • REKLAMA
  • #5 12361805
    Nomadsky
    Poziom 9  
    Chodzi mi o to czy da się cokolwiek zrobić żebym nie musiał zmieniać wersji sterownika bo podczas reinstalacji często mam problemy (po zainstalowanie następują appcrashe ccc.exe) i chce uniknąć marnowania dnia na instalowanie nowych strerowników

Dodano po 41 [minuty]:

Temat można uznać za zamknięty ponieważ wiem już co się stało. Problemem były źle dobrane sterowniki. Wiem że zabrzmi to dziwnie ale zainstalowałem sterowniki do kart graficznych dla PCtów a nie laptopów (tak mi napisali z AMD) Problem rozwiązał się gdy zainstalowałem sterowniki dla "platform mobilnych".
REKLAMA