logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odinstalować obsługę klienta Netware na laptopie z wieloma kontami?

developer986 30 Maj 2013 14:37 3021 8
REKLAMA
  • #1 12362210
    developer986
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich, zupełnie jak w temacie, proszę Was o pomoc w odinstalowaniu obsługi klienta Netware. Wiem że takich tematów już kilka było, lecz w żadnym z nich nie znalazłem rozwiązania. Proszę Was o pomoc gdyż na moim laptopie jest 5 kont i nie każdy musi znać moje hasło żeby zalogować się na swoje konto
  • REKLAMA
  • #2 12362228
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8270
    Witaj,
    Klient netware jest składnikiem używanego przez Ciebie połączenia sieciowego i właśnie we właściwościach połączenia sieciowego musisz go usunąć. Połączenia sieciowe znajdziesz w panelu sterowania -> połączenia sieciowe (Win 2000/XP) lub w centrum sieci i udostępniania (Vista/7).
  • #3 12362299
    developer986
    Poziom 9  
    I tu mam problem: Jak odinstalować obsługę klienta Netware na laptopie z wieloma kontami?

Dodano po 13 [minuty]:

Kurde no... i co ja mam teraz zrobić?? konta są a nie moge się na nie zalogować..
  • REKLAMA
  • #4 12362352
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1098
    A może jednak zechciałbyś potrakować nas nie jak Amerykanów i zamiast obrazkami raczyć napisał dokładnie w czym, z czym i jaki masz problem?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • #5 12362469
    developer986
    Poziom 9  
    Oczywiście, tak więc mój problem polega na tym że dziś włączyłem laptopa (winXP) i zamiast okna powitalnego z listą użytkowników wyświetliło mi się małe okno logowania, zupełnie jak w starszych Windowsach. Znalazłem w panelu sterowania opcję zmiany wyglądu okna logowania, lecz po chwili wyświetliło mi się okno z napisem: "Usługa klienta systemu Microsoft NetWare wyłączyła opcję ekranu powitalnego, aby odblokować ekran powitalny usuń usługę klienta systemu NetWare." I tutaj zasięgnąłem rady internetu: spróbowałem kilku komend w wierszu polecenia, usunięcie kilku kluczy w rejestrze systemu ale to na nic. Spróbowałem również metody podanej przez kolegę powyżej (panel sterowania, połączenia sieciowe, właściwości) lecz tam w ogóle nie ma takiego składnika jak NetWare... I na tym właśnie polega mój problem. Bardzo proszę o możliwą pomoc.
  • REKLAMA
  • #6 12362680
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8270
    Cofnij zmiany wykonane w rejestrze, albo wypisz tutaj jakie klucze zmieniłeś lub usunąłeś. Napisz jakie komendy wykonałeś w wierszu poleceń.
  • #7 12362853
    developer986
    Poziom 9  
    %SystemRoot%\system32\SETUP.EXE /f /i%SystemRoot%\system32\ncpashel.inf /T NTN_InstallMode = DEINSTALL /T NTN_Origination = DEINSTALL /T NTN_Infname = %SystemRoot%\system32\oemnsvnw.inf /T NTN_SRCPATH = %SystemRoot%\system32 /T NTN_Infoption = NWWKSTA
    oraz: c:\windows\system32\NWC.cpl

Rejestr: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
    klucz: NetMeeting
  • REKLAMA
  • #8 12375338
    developer986
    Poziom 9  
    Rozumiem więc że nie ma żadnego rozwiązania, tak?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje pomocy w odinstalowaniu usługi klienta NetWare na laptopie z systemem Windows XP, co uniemożliwia mu korzystanie z ekranu powitalnego z listą użytkowników. Problemy pojawiły się po włączeniu laptopa, gdy zamiast standardowego logowania wyświetliło się okno logowania. Użytkownik próbował różnych metod, w tym edycji rejestru i komend w wierszu poleceń, ale nie przyniosły one rezultatu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują cofnięcie zmian w rejestrze oraz podanie szczegółów dotyczących wykonanych komend. Link do zewnętrznego forum został również udostępniony jako potencjalne źródło rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA