logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozdzielić logowanie do Windows XP i NetWare Client 4.90?

chonsu 15 Mar 2007 08:39 1705 2
REKLAMA
  • #1 3679937
    chonsu
    Poziom 15  
    Ocena: 83
    Witam,

Na stacji lokalnej (Windows XP Pro) zainstalowany jest Client NetWare (Novell) w wersji 4.90 . Podczas uruchamiania komputera następuje równoczesne logowanie do Windows'a i NetWare'a.

Chcę rozdzielić te logowania : podczas startu komputera logowanie następuje tylko do Windows'a a do NetWare'a logowanie następowałoby po wywyłaniu np. ze skrótu ikony, umieszczonej na pulpicie komputera z Windows'em.

Jak rozdzielić takie logowanie ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3680420
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    Zaznacz podczas logowania opcje "tylko stacja robocza"

To samo możesz zrobić poprzez właściwości clienta nowela i docelowo możesz ukryć również poprzez włąściwości klienta opcię wyboru czy tylko do stacji czy i do sieci przy logowaniu.

np
    na ikonce nowela w tray'u prawoklik i właściwości klienta, zakładka logowanie zaawansowane, szukasz na liście "logowanie tylko do stacji roboczej" i zmieniasz z wyłączone na włączone

poza tym jeżeli nie chcesz by ktoś to zmieniał podczas logowania odszukujesz na tej liście jeszcze "tylko stacje robocze" przy której jest opis "Określa, czy w oknie dialogowym Logowanie jest widoczne pole wyboru Tylko stacje robocze. Umożliwia ono zalogowanie się do stacji roboczej Windows bez logowania do sieci NetWare."

i wyłączasz tą opcję

możesz też ustawić parametr "wartość domyślana opcji Tylko stacje robocze"

Mam nadzieje że w miarę jasno napisałem
  • #3 3680761
    chonsu
    Poziom 15  
    Ocena: 83
    Dziękuję za szybkie i idealne rozwiązanie mojego problemu.

Mam wersję ang. 4.90.0.0 SP1a. Advanced Login i Location List z On na Off.

Pozdr,
REKLAMA