logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta Pamięci , telefon się grzeje , nieczyta jej.

patrycjaPOLSKA 01 Cze 2013 11:38 4950 8
REKLAMA
  • #1 12369000
    patrycjaPOLSKA
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam! Mam pewien problem. Otóż miałam LG Swift L3 po upadku i karte Mikro SD Kingston 2GB .... Po upadku tego telefonu Kartę SD włożlam Do LG KP500 Cookie. Po własnoręcznej wymianie aparatu w Cookie , Telefonik zaczął się grzać. Na początku powód był mi nie znany. Gdy wyciągnęłam SD przestał się grzać.... Jak karta pamięci jest w telefonie , tak jak wcześniej opisałam fonik się grzeje , a reaguje tak jakby nie było nic na karcie pamięci (nie wykrywa).... Po włożeniu karty do Szajsa Wave Y (dla sprawdzenia , czy Cookie nie świruje) , pisało ,że karta pamięci ma niepoprawny format i pisało jeszcze , że sformatowanie karty pamięci MOŻE naprawić ten problem , a pod tym komunikatem na Wave Y było tak i nie. Ja dałam nie i zostawiłam karte pamięci w nim na 1 godzinkę . Po godzince Wave Się nie grzał , ale dalej nie wykrywał mi jej , twierdząc , że jest nie poprawny format. NIE PODDAWAŁAM SIĘ JEDNAK. Włożyłam Kartę do adaptera i do lapka ( Acer Aspire V5 Touch) , a ten się bloknął i uruchomił się ponownie , nie dając znaku o karcie pamięci. W aparacie to samo , nie czyta z niej zdjęć.

Moje pytania są takie : Co się mogło z nią stać? Czy jeśli chcę odzyskać pliki , które były na niej (gry ,zdjęcia i muza) muszę ją oddać do serwisu , czy działać na własną rękę? Czy będzie isę opłacać ją naprawiać , czy moze kupić nową? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 12369101
    luki56
    Poziom 39  
    Ocena: 44
    Karta do śmieci, pozostaje ci kupić nową karte.
  • REKLAMA
  • #3 12372255
    patrycjaPOLSKA
    Poziom 10  
    luki56 napisał:
    Karta do śmieci, pozostaje ci kupić nową karte.

A co się z nią stało?
  • Pomocny post
    #4 12372632
    luki56
    Poziom 39  
    Ocena: 44
    Zepsula się. Nie naprawisz już jej.
  • REKLAMA
  • #5 12551094
    patrycjaPOLSKA
    Poziom 10  
    luki56 napisał:
    Zepsula się. Nie naprawisz już jej.

Sorry że jestem taka natrętna , ale czy coś z nią zrobiłam czy telefon coś spiepszył?
  • #6 12551144
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Po prostu się uszkodziła lub ją złamałaś.
    Tak czy tak karta do śmieci.
  • #7 12551600
    wlodi20
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    a w czasie podmiany innej karty sd to samo sie dzieje w lg czy nie
  • REKLAMA
  • #8 12568770
    patrycjaPOLSKA
    Poziom 10  
    patrycjaPOLSKA napisał:

wlodi20 napisał:
    a w czasie podmiany innej karty sd to samo sie dzieje w lg czy nie

To pytanie czy odpowiedź? Jak odpowiedź to proszę jaśniej a jak pytanie to też jaśńiej

A teraz rozumiem co się pytasz. Nie , każda inna chodzi. Ta karta (stara) nawet w adapterze do laptopka wkładana , a laptop nie czyta jej wg
  • #9 12568878
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    Karta do kosza. Temat uważam za wyczerpany. Zamykam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kartą pamięci Micro SD Kingston 2GB, która przestała być wykrywana przez telefon LG KP500 Cookie po upadku. Po włożeniu karty do innego telefonu, LG Wave Y, pojawił się komunikat o niepoprawnym formacie karty. Użytkownik próbował użyć karty w laptopie Acer Aspire V5 Touch, ale urządzenie się zablokowało. Odpowiedzi innych użytkowników sugerują, że karta jest uszkodzona i nie nadaje się do naprawy, a zalecane jest jej wyrzucenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA