logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ktoś ma jakąś "instrukcję obsługi do Flasha <MX>

Talibanczyk 02 Mar 2005 08:11 1848 7
REKLAMA
  • #1 1278739
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Taj kaj w temaci .. gdyż an necie sa tylko jakieś urywnki.... same toutriale :/ A ja szukaf fulla od A do Z :)

Za pomoc serdecznie dziekuje i pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1278906
    smokuss
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam

Coś mam full wersjon o flash i php zarazem

Jak coś to napisz maila
  • REKLAMA
  • #3 1279404
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Jeden z lepszych i pełnieszych kursów Macromedia Flash MX znajdziesz w menu pomoc samego programu, lekcie i tutoriale ze stosownym komentarzem od najbardziej podstawowych spraw aż po zastosowania półprofesjonalne.

Ponadto zapoznaj się z tymi kursami:

http://coders.shnet.pl/main/flash/download.html
    http://www.flash.as.strefa.pl/
    http://www.wobogt.de/Macromedia/Flash/Kurs_Macromedia_Flash.html

Jeżeli tyle już będziesz potrafił wykonac samodzielnie to kolejne kroki będą już tylko i wyłącznie praktyką, a tworząc nowe efekty nie będziesz już potrzebował 10 podręczników.

Pozdrawiam Lt.
  • #4 1602059
    elektronik_tk
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    mam ten program a chciałbym już tylko z gotowego flasha (*.swf) wyciąć pewne fragmenty. powiedźcie co mam robić ?
  • REKLAMA
  • #5 1602574
    LtLog
    Poziom 30  
    Jedynie dekompilatory plików .swf jak FlashDecompiler i jemu podobne niestety ale płatne. Chyba że jedynie potrzebujesz wycinku w postaci animacji wtedy swf2avi i wycinek wybranego clipu.

Edycji w Macromedia Flash MX podlegają wyłącznie pliki źródłowe z rozszerzeniem .fla.

Pozdrawiam Lt.
  • #6 1602665
    elektronik_tk
    Poziom 26  
    Ocena: 50
    no tak konkretnie to chodzi mi o serię Happy tree Friends, żeby usunąć te długie początki, bo jak sie chce wszystkie odcinki obejrzeć to można zwariowac od tej melodi poprostu. Tylko narazie w sumie o to mi chodzi by skrócić gotowe flashe.
  • REKLAMA
  • #7 1602729
    kalipiotrek
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Jak już zamienisz *swf na *avi, to fragmenty możesz powycinać w:
    - Movie Maker - najprościej i najbardziej pod ręką - ale format wmv wychodzi,
    - Virtual Dub - mały programik, prosty w obsłudze, pełno go w sieci,
    - Adobe Premiere - jeżeli jesteś wyrafinowanym cut-maestro;).
  • #8 1602809
    LtLog
    Poziom 30  
    Na poczatek SWF2AVI potem tnij czym kolwiek (3 narzedzia już powyżej) ja zazwyczaj zaprzęgałem do tego AviChop.

Pozdrawiam Lt.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwano pełnej instrukcji obsługi Macromedia Flash MX od podstaw do zaawansowanych zastosowań. Wskazano, że najlepszym źródłem jest wbudowane menu pomocy programu zawierające lekcje i tutoriale z komentarzami. Dodatkowo podano linki do zewnętrznych kursów online. W dalszej części dyskusji poruszono temat edycji gotowych plików Flash (.swf). Wyjaśniono, że do modyfikacji plików .swf potrzebne są dekompilatory, takie jak FlashDecompiler, które są płatne. Alternatywnie można konwertować pliki .swf do formatu .avi za pomocą narzędzia SWF2AVI, a następnie wycinać fragmenty w programach do edycji wideo, takich jak Movie Maker, VirtualDub, Adobe Premiere czy AviChop. Podkreślono, że edycji w Macromedia Flash MX podlegają jedynie pliki źródłowe z rozszerzeniem .fla. Przykładowym zastosowaniem było skracanie animacji serii Happy Tree Friends poprzez usunięcie niechcianych fragmentów wideo po konwersji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA