Zamierzam użyć pilota do dekodera philips PVR 7201/91 jako nadajnika podczerwieni. Odbiornik TSOP 1136 (lub 38, czy to coś zmienia??). Aby wiedzieć co dokładnie jest odbierane przez odbiornik przy naciśnięciu poszczególnych przycisków, napisałem program, którego efektem ma być wyświetlenie elementów tablicy, której elementy są czasami trwania kolejnych stanów niskich. Dane przesyłane są na komputer przez RS'a. Oto i on:
Niestety działa on właściwie losowo. Zwraca w większości wartości zerowe lub bardzo małe. A timer jest ustawiony tak, że zwraca czas z us (przy fcpu=8Mhz). A sprawdzałem na oscyloskopie i najkrócej taki stan niski trwa ze 150 us. Ma ktoś może pomysł o co może chodzić. Z góry dzięki za pomoc;)
Kod: text
Niestety działa on właściwie losowo. Zwraca w większości wartości zerowe lub bardzo małe. A timer jest ustawiony tak, że zwraca czas z us (przy fcpu=8Mhz). A sprawdzałem na oscyloskopie i najkrócej taki stan niski trwa ze 150 us. Ma ktoś może pomysł o co może chodzić. Z góry dzięki za pomoc;)