Witam po próbie przywrócenia systemu w netbooku Asus Eee PC 1215N system normalnie jak zawsze prosi o restart laptopa po ponownym uruchomieniu był tylko czarny ekran. Po wymontowaniu dysku i podłączeniu przez usb do drugiego komputera nie było żadnych partycji na dysku.Programem testdisk przywróciłem wszystkie partycje 2 musiałem sformatować bo i tak tam nic nie było jedną mam jeszcze 15Gb jest tam bodajże recovery systemu i jedna z danymi na której jest backup systemu jakieś 100Gb.Po włożeniu dysku do netbooka wyskakuje komunikat brak pliku bootmgr.Dodam że po podpięciu zewnętrznego cd-romu z płytką windows 7 bo taki był oryginalny system na netbooku,CD-rom widoczny jest w biosie jak i po wciśnięciu esc na klawiaturze otwiera sie okno z wyborem cd-rom,usb,hdd.Jednak po wybraniu cd-rom nie uruchamia sie wgrywanie systemu tylko brak pliku bootmgr.
Czyli nie mam możliwości naprawy z poziomu płytki windows 7.
A czy można naprawić ten mgr z pozycji testdisk?
Jeśli tak to prosiłbym o wskazówki jak gdyż nie za bardzo umiem sie posługiwać tym programem w takim stopniu.
Czyli nie mam możliwości naprawy z poziomu płytki windows 7.
A czy można naprawić ten mgr z pozycji testdisk?
Jeśli tak to prosiłbym o wskazówki jak gdyż nie za bardzo umiem sie posługiwać tym programem w takim stopniu.