Hej, wpadłem na fajny pomysł bardzo użytecznego produktu. Jak wykonać jego model z np. metal/plastik? posiada ząbki, zaczepki... nie wiem od czego zacząć zbudowanie prototypu. Są jakieś firmy co wykonają mi model ze schematu? Do kogo się powinienem zgłosić z takim czymś? Są jakieś firmy gdzie mogę np zakupić zaczepki (takie np by można było przyczepić coś do dna wiszącej półki w kuchni) regulować kąt trzymania danej wiszącej rzeczy.
W którym momencie i co dokładnie powinienem opatentować? pomysł? czy technologie tworzenia? pomysłu chyba nie da się opatentować, a jeżeli technologie tworzenia, to co jeżeli ktoś poprostu dobierze inny stop plastiku... czy będzie mógł tworzyć mój produkt?
Jak zbudować maszynę, która będzie produkować takie produkty? są jakieś firmy co budują takie maszyny? chodzi mi o ogólne informacje, bardziej o drogowskaz od kogoś kto przebył proces budowania produktu oraz jego dystrybucji.
Załóżmy, że mamy nielimitowaną ilość pieniędzy (nie są one przeszkodą).
W którym momencie i co dokładnie powinienem opatentować? pomysł? czy technologie tworzenia? pomysłu chyba nie da się opatentować, a jeżeli technologie tworzenia, to co jeżeli ktoś poprostu dobierze inny stop plastiku... czy będzie mógł tworzyć mój produkt?
Jak zbudować maszynę, która będzie produkować takie produkty? są jakieś firmy co budują takie maszyny? chodzi mi o ogólne informacje, bardziej o drogowskaz od kogoś kto przebył proces budowania produktu oraz jego dystrybucji.
Załóżmy, że mamy nielimitowaną ilość pieniędzy (nie są one przeszkodą).