logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funtab 7.0 - Klawiatura USB nie działa przez adapter OTG, co robić?

Gorniczek 07 Cze 2013 22:00 13986 4
REKLAMA
  • #1 12393934
    Gorniczek
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witajcie, zakupiłem etui z klawiaturą do tableta pod USB, a dodatkowo adapter USB -> MicroUSB OTG.
    Już taki ucieszony, gdy przyjechał kurier, otwieram i od razu przystępuję do podłączania. A tu moje z dziwienie bowiem tablet w ogóle nie rozpoznał klawiatury, a ta nawet się nie zaświeciła. No to próbuje podłączyć inne urządzenia tym adapterem w zestawie i to samo, modem - nie, pendrive - nie, aplikacje typu USB HOST także nic nie wykrywają,

pomocy.

Tablet: Funtab 7.0
    Klawiatura, etui, tablet: Nieznane, bo z allegro.
  • REKLAMA
  • #2 12395042
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 12396146
    Gorniczek
    Poziom 10  
    Na innym telefonie (nokia x2) po podłączeniu na ekranie jest napisane, że urządzenie nie obsługiwane, a na innym telefonie (se neo v) także nic nie wykrywa. Na forum typowo o urządzeniach mobilnych i o moim tablecie napisał mi ktoś, że to wina, że adapter może mieć tylko 2,3,4 wtyki (piny), ale w opisie na allego jest napisane, że to adapter 5 pinowy. Inni pisali, że tablet nie obsługuje takich przejsciówek usb->microusb, ale skoro orange na oficjalnym faq ma napisane, że można takiej użyć do klawiatury, modemu?
  • REKLAMA
  • #4 12396173
    shadow4601243
    Poziom 23  
    Ocena: 44
    Masz jakiś miernik żeby sprawdzić czy wszystkie 5 (ewentualnie 4 wystarczą) połączone?

Co do przejściówek to na pewno można do niego podłączyć modem 3g, więć musi je obsługiwać.

A czy na innym urządzeniu klawiatura "świeci"?
  • #5 12396604
    Gorniczek
    Poziom 10  
    Nie mam miernika teraz, da się to sprawdzić jakoś bez? Klawiaturą standardowo bez przejściowki np. Do komputera przez usb i do ps3 działa, więc to nie jej problem. Kontrolki tylko raz migaja jak się je podłączy do telefonu neo v, ale zaraz znikają, potem tylko jak poruszam wtyczką to migają.
REKLAMA