Witam. Na wstępie chciałbym nadmienić, że jestem nowy na tym forum, choć myślę, że nie ma to większego znaczenia. Może przejdę od razu do sedna sprawy. Mianowicie wakacje się zbliżają, koniec gimnazjum tuż tuż, trzeba wybrać szkołę ponadgimnazjalną. Tutaj zaczynają się schody, wstępnie chciałem iść do technikum na profil teleinformatyczny jednak niedawno zorientowałem się, że niedaleko tego miejsca jest liceum o profilu informatyczno medialnym ( pierwszy raz to słyszę ), przeczytałem mniej więcej, że nauczę się tam programowania, trochę o grafice, ogólnie to co lubię. Teraz nie jestem do końca zdecydowany, niby jak wybiorę technikum to praktyki, większy nacisk na pracę, ale czy to wystarczy ? Czy zarobię po tym takie pieniądze jak po liceum --> szkoła policealna ( prawdopodobnie ) i studia. Co mi się bardziej opłaci, patrząc pod kątem zarobków w przyszłości, zależy mi na dobrej pracy ( jeśli zajdzie taka potrzeba, wyjadę za granice ). Dobra, na razie tyle. Chcę poznać Wasze opinie, co byście wybrali, może macie jakieś doświadczenia.