logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka BOSCH WFB1604 grzeje tylko w niektórych miejscach.

kaukaz 03 Mar 2005 16:29 3069 8
REKLAMA
  • #1 1282821
    kaukaz
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Problem polega na tym, że pralka grzeje tylko w niektórych miejscach.Jak sprawdzić co jest powodem? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1282840
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    Moze grzalka, termostat, programator. Zacznij od tego pierwszego.
  • #3 1283638
    kaukaz
    Poziom 10  
    Problem polega na tym ze napięcie na grzałce pojawia się tylko na niektórych programach,grzałka,termostat sprawdzone-ok.Nie wiem,to pewnie wina programatora ale jak go sprawdzić?
  • REKLAMA
  • #4 1284183
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 1299677
    kaukaz
    Poziom 10  
    No tak ,tylko za każdym razem kiedy próbuję ściągnąć schemat pojawia się okno gg, nie bardzo wiem o co chodzi.Próbowałem ściągnąć inny schemat i poszło a tego nie mogę,dlaczego?
  • #7 1304768
    TFX
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    czołem! Walnienty programator
    pozdrawiam TFX
  • #8 1305228
    Paw_el

Specjalista AGD
    Ocena: 1547
    Witam.
    Prawdopodobnie programator, ale sprawdź jeszcze hydrostat czy napewno daje sygnał na grzałkę.
    Konto firmowe:
    Naprawa Pralek Automatycznych Zmywarek
    Poznańska 46, Kalisz, 62-800 | Tel.: 62 XXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #9 1306531
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Pralka BOSCH WFB1604 ma problem z nierównomiernym grzaniem – grzałka nagrzewa się tylko w niektórych miejscach lub programach. Sprawdzone zostały grzałka i termostat, które działają poprawnie. Podejrzenie pada na uszkodzony programator, który może nie podawać napięcia na grzałkę we wszystkich cyklach. Zalecane jest prześledzenie diagramu czasowego programatora dostępnego w schematach technicznych, aby zidentyfikować przerwy w łączeniach. Dodatkowo sugerowano sprawdzenie hydrostatu, który powinien sygnalizować grzałce włączenie. Pomiar napięcia na grzałce powinien być wykonany woltomierzem, a rezystancję grzałki omomierzem (około 27 Ω). Problemy z pobieraniem schematu mogą wynikać z błędów serwera lub zabezpieczeń. Ostatecznie najczęstszą przyczyną jest uszkodzony programator, który wymaga wymiany lub naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA