logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer E725 - Nie uruchamia się, startuję napęd i nic poza tym.

sacret 19 Cze 2013 11:18 1293 5
REKLAMA
  • #1 12432778
    sacret
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,

wczoraj laptok się wyłączył sam z siebie i po tym nie jestem w stanie go uruchomić. Dioda ładowania baterii się świeci, tak samo zasilania w gdy przycisnę przycisk włączania. Ekran czarny, wentylatory nie kręcą, nie słychać startu płyty głównej i dysku. Jedynie co to trybi napęd na krótką chwilę i zaraz po tym się wyłącza.

W czym może być problem? Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 12432799
    Epox
    Poziom 38  
    Ocena: 141
    Posiada kolega podstawową wiedzę żeby wykonać pomiary (ma kolega miernik?
    sacret napisał:
    W czym może być problem?
    W układzie zasilania, uszkodzona płyta główna? Bez rozkręcenia to tylko wróżenie z fusów... Nie grzał się zbytnio ? Próbował kolega na samej baterii? samym zasilaczu ?
  • REKLAMA
  • #3 12432836
    sacret
    Poziom 9  
    Miernikiem posługiwać się nie potrafię ale mam osobę która może to dla mnie zrobić. Co trzeba zmierzyć?

Co sprawdzić po rozkręceniu?
    Właśnie nie grzał się, jakieś półtorej miesiąca temu rozbierałem go i czyściłem wraz z wymianą pasty termo-przewodzącej.

Na samej bateri, na samym zasilaczu i na jednym i drugim próbowałem i zawsze to samo.
  • REKLAMA
  • #4 12432874
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1541
    sacret napisał:
    Miernikiem posługiwać się nie potrafię ale mam osobę która może to dla mnie zrobić. Co trzeba zmierzyć?

Niech ta osoba poda wyniki podstawowych pomiarów, czynności diagnostycznych oraz oznaczenie kodowe płyty.
    Wtedy można będzie się do tego ustosunkować.
  • REKLAMA
  • #5 12432949
    sacret
    Poziom 9  
    Pomiary jestem w stanie wrzucić jutro.

W między czasie może jakiś magik-jasnowidz bez odczytów jest w stanie pomóc i doradzić co na daną chwilę mogę jeszcze zrobić?:P
  • #6 12433484
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1541
    Kula mi dziś nie działa z powodu upałów lecz gdybyś podał oznaczenie płyty byłoby łatwiej.
REKLAMA