logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acer emachines E725 - Nie odpala po wymianie pasty

Suchysdl 18 Lis 2014 00:17 1047 4
REKLAMA
  • #1 14142042
    Suchysdl
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam,mam takie pytanie,laptop strasznie mulił,gasił się itp to go rozebrałem ,przeczyściłem sprężonym powietrzem-szczoteczką itp,wymieniłem przy okazji pastę a raczej położyłem bo już jej tam nie było :D Ale to mały problem iż ponieważ po złożeniu laptopa-laptop nie odpala...Nawet żadna dioda nie chce się pokazać-po prostu nic... Pod zasilaniem próbowałem itp .... Nic...ma ktoś jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 14142055
    elektryk1e
    Poziom 22  
    Ocena: 34
    Sprawdz tasiemki, czy wszysto dobrze wpiales. Na baterii tez nie rusza? Dioda ladowania swieci?
  • REKLAMA
  • #3 14142065
    Suchysdl
    Poziom 14  
    Sprawdzałem tasiemki 4 raz już go 4 razy rozbierałem i składałem,wszystko dobrze wpiąłem,niestety ale bateri w tym laptopie nie ma :D ale normalnie działał przez,dioda ładowania nie świeci o to chodzi
  • REKLAMA
  • #4 14142088
    elektryk1e
    Poziom 22  
    Ocena: 34
    Wyciagales cala plyte czy tylko otwierales kadlubek? Masz miernik? Zmierz napiecie zasilania na gniezdzie zasilania. Moze naderwales ktoras tasme? Tasmy wsuwane czy zapinane? Na wsuwanych lubia sie podwijac piny. Moze zlozyles cos odwrotnie?
  • #5 14142094
    Suchysdl
    Poziom 14  
    Cała płytę,nie mam,niee nie naderwałem ,taśmy wsuwane i zapinane,niee,nie wsadziłem odwrotnie :) Hmm Odpala odpala ale nie chce przejść do pulpitu...w pewnym momencie czarny ekran

Dodano po 10 [minuty]:

Na początku pokazuje wszystko "wszystko tzn start windows itp" ale jak już przechodzi do pulpitu to słychać dzwięk ale nie widać nic

Dodano po 8 [minuty]:

Hmm działa...kliknąłem FN+ESC i zrobiłem coś tam i działa sobie :D
REKLAMA