logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Cabasse Auditorium Tronic w Renault Scenic II 2003 - brak wyświetlania

kondzik_er 24 Cze 2013 12:00 12498 10
REKLAMA
  • #1 12450339
    kondzik_er
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich bardzo serdecznie! i prosze o pomoc . porblem dotyczy radia renault scenic II z 2003r (radia Cabasse Auditorium Tronic). radio po wlaczeniu daje sygnaly dzwiekowe ( wcisniecie klawiszy) ale niestety nic nie wyswietla sie na wyswietlaczu. po odpieciu i ponownym podpieciu kostki radio przerzuca zmieniarke ale wyswietlacz dalej nic nie pokazuje. co moze byc przyczyna? moze mam szukac jakiegos wzmacniacza ...
  • REKLAMA
  • #2 12464502
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1699
    Jest navi w aucie czy zwykły wyświetlacz ?
  • #3 12465148
    kondzik_er
    Poziom 9  
    nie navi nie ma.
    z powodu braku wyswietlanych informacji probowalem na slepo wpisac kod do radia i po 2 moze 3 probie zgasl duzy wyswietlacz. wiec problem lezy raczej w wyswietlaczu... poszukuje w zwiazku z tym dobrego i nie drogiego fachury, moze ktorys z kolegow moze mi kogos polecic?
  • REKLAMA
  • #4 12465172
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    To może standardowo jak to w scenicu jest uszkodzony wyświetlacz .
  • REKLAMA
  • #5 12668799
    kondzik_er
    Poziom 9  
    Witam ponownie! wyświetlacz naprawiony. Niestety radyjko prawdopodobnie zablokowane na amen i dla tego nic nie wyświetla, możne któryś z kolegów wie czy da się je jakoś odblokować - możne w pamięci EPROM?
  • REKLAMA
  • #6 12669586
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    To radio nawet jak jest zablokowane na amen to powinno wyświetlać CODE.

Albo źle naprawiony licznik albo wymienili go na powyżej 2005r - lewa część zegara będzie działać ale wyświetlacz od radia jest inny.
  • #7 12670881
    kondzik_er
    Poziom 9  
    na małym wyświetlaczu, tym od radia, wyświetla się zegar i termometr oraz majster zapewnia że na pewno działa poprawnie. problem podobno leży w radiu...
  • #8 12672126
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Cabase ze zmieniarką w konsoli czy w nie ?

Jeśli w konsoli to pod tylnym fotelem masz tuner radiowy - sprawdź czy jest wszystko podpięte .

A może ktoś wcześniej wymienił liczniki na nowsze ?

Nie piszesz czy kiedykolwiek widziałeś ,ze działa wyświetlacz od radia ?

Co sprawdzone poza wymontowaniem i naprawą licznika ?

Daj foto radia .

Wszystkie informacje trzeba wyciągać od ciebie - nic nie robisz z własnej inwencji - najlepiej polecam dobry warsztat car audio .
  • #9 12674021
    kondzik_er
    Poziom 9  
    radio jest ze zmieniarką, nie wiem czy jest dobre ponieważ jak kupiłem autko to było niesprawne, (sprzedający mówił, że było ok ale akumulator padł, potem że prawdopodobnie wtyczka nie łączy) znalazłem na allegro takie samo za 200 pln więc chyba taniej będzie zmienić niż to naprawiać, tylko muszę jeszcze sprawdzić czy to na pewno nie wina wyświetlacza. wyświetlacz nie był wymieniany zresztą w sceniku II nie miało by to znaczenia, nie ma innego. Radio Cabasse Auditorium Tronic w Renault Scenic II 2003 - brak wyświetlania cały szkopuł w tym iż nie mam od kogo wziąć na chwilę i wsadzić takie samo, inne mają inne wtyczki a przerabiać mi się nie chce
  • #10 12674124
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    kondzik_er napisał:
    zresztą w sceniku II nie miało by to znaczenia, nie ma innego

To już się lepiej za to nie bierz !

Jest inny licznik do 2005r i inny po 2005r .

To co jest na foto to NIE JEST RADIO TYLKO ZMIENIARKA .

Radio jest pod tylnym fotelem .

Auto na warsztat , bo nie masz najmniejszego pojęcia co z czym połączyć .

Koniec tematu.
  • #11 18195540
    Justin83
    Poziom 1  
    Czy instrukcje do tego radio można dostać? Prosiłbym na maila dexxter1(_at_)wp.pl

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z radiem Cabasse Auditorium Tronic w Renault Scenic II z 2003 roku, które po włączeniu nie wyświetla żadnych informacji na wyświetlaczu, mimo że dźwięk działa. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu kostki radio przerzuca zmieniarkę, ale wyświetlacz nadal nie działa. Użytkownik podejrzewa, że problem leży w wyświetlaczu lub w blokadzie radia. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że uszkodzony może być wyświetlacz lub radio, a także zwracają uwagę na różnice w licznikach przed i po 2005 roku. Użytkownik rozważa wymianę radia na nowe, ponieważ naprawa może być kosztowna.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA