Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Radio Cabasse Auditorium Tronic nie działa

kondzik_er 24 Jun 2013 12:00 11613 10
    kondzik_er
    Level 9  
    Witam wszystkich bardzo serdecznie! i prosze o pomoc . porblem dotyczy radia renault scenic II z 2003r (radia Cabasse Auditorium Tronic). radio po wlaczeniu daje sygnaly dzwiekowe ( wcisniecie klawiszy) ale niestety nic nie wyswietla sie na wyswietlaczu. po odpieciu i ponownym podpieciu kostki radio przerzuca zmieniarke ale wyswietlacz dalej nic nie pokazuje. co moze byc przyczyna? moze mam szukac jakiegos wzmacniacza ...
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Jest navi w aucie czy zwykły wyświetlacz ?
    kondzik_er
    Level 9  
    nie navi nie ma.
    z powodu braku wyswietlanych informacji probowalem na slepo wpisac kod do radia i po 2 moze 3 probie zgasl duzy wyswietlacz. wiec problem lezy raczej w wyswietlaczu... poszukuje w zwiazku z tym dobrego i nie drogiego fachury, moze ktorys z kolegow moze mi kogos polecic?
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    To może standardowo jak to w scenicu jest uszkodzony wyświetlacz .
    kondzik_er
    Level 9  
    Witam ponownie! wyświetlacz naprawiony. Niestety radyjko prawdopodobnie zablokowane na amen i dla tego nic nie wyświetla, możne któryś z kolegów wie czy da się je jakoś odblokować - możne w pamięci EPROM?
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    To radio nawet jak jest zablokowane na amen to powinno wyświetlać CODE.

Albo źle naprawiony licznik albo wymienili go na powyżej 2005r - lewa część zegara będzie działać ale wyświetlacz od radia jest inny.
    kondzik_er
    Level 9  
    na małym wyświetlaczu, tym od radia, wyświetla się zegar i termometr oraz majster zapewnia że na pewno działa poprawnie. problem podobno leży w radiu...
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Cabase ze zmieniarką w konsoli czy w nie ?

Jeśli w konsoli to pod tylnym fotelem masz tuner radiowy - sprawdź czy jest wszystko podpięte .

A może ktoś wcześniej wymienił liczniki na nowsze ?

Nie piszesz czy kiedykolwiek widziałeś ,ze działa wyświetlacz od radia ?

Co sprawdzone poza wymontowaniem i naprawą licznika ?

Daj foto radia .

Wszystkie informacje trzeba wyciągać od ciebie - nic nie robisz z własnej inwencji - najlepiej polecam dobry warsztat car audio .
    kondzik_er
    Level 9  
    radio jest ze zmieniarką, nie wiem czy jest dobre ponieważ jak kupiłem autko to było niesprawne, (sprzedający mówił, że było ok ale akumulator padł, potem że prawdopodobnie wtyczka nie łączy) znalazłem na allegro takie samo za 200 pln więc chyba taniej będzie zmienić niż to naprawiać, tylko muszę jeszcze sprawdzić czy to na pewno nie wina wyświetlacza. wyświetlacz nie był wymieniany zresztą w sceniku II nie miało by to znaczenia, nie ma innego. Radio Cabasse Auditorium Tronic nie działa cały szkopuł w tym iż nie mam od kogo wziąć na chwilę i wsadzić takie samo, inne mają inne wtyczki a przerabiać mi się nie chce
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    kondzik_er wrote:
    zresztą w sceniku II nie miało by to znaczenia, nie ma innego

To już się lepiej za to nie bierz !

Jest inny licznik do 2005r i inny po 2005r .

To co jest na foto to NIE JEST RADIO TYLKO ZMIENIARKA .

Radio jest pod tylnym fotelem .

Auto na warsztat , bo nie masz najmniejszego pojęcia co z czym połączyć .

Koniec tematu.
    Justin83
    Level 1  
    Czy instrukcje do tego radio można dostać? Prosiłbym na maila dexxter1(_at_)wp.pl