logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE40EH5020 - Komputer z GTX 660 nie wykrywa TV przez HDMI

jordan1990 24 Cze 2013 19:01 3015 6
REKLAMA
  • #1 12451711
    jordan1990
    Poziom 2  
    Witam. Wczoraj chciałem podłączyć tv do komputera i napotkalem problem. Komputer nie wykrywa tv. Na 100% kabel jest dobry bo podlaczylem laptopa i wszystko działa. Czyli problem jest w komputerze. Komputer jest nowy, więc wątpię, że gniazdo jest uszkodzone. Szukam już od 2-3h rozwiązań i nic. Wgrałem najnowsze sterowniki, ale to nic nie dało. Nie wiem co jeszcze mogę zrobic. Słyszałem o jakimś klonowaniu ekranu ale nie wiem jak to walczyć. Ma ktoś jakieś pomysły ?

Geforce gtx 660 / win7 / Samsung UE40EH5020 / podłączenie hdmi-hdmi
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 12451823
    jordan1990
    Poziom 2  
    czyli problem może polegać na tym, że mój komputer obsługuje inna wersję hdmi ? Za max. dwa dni dostanę nowy kabel hdmi i wtedy zobaczymy... Może jeszcze jakieś inne pomysły ?

ps. czy trzeba może coś zmienić w biosie ? czy może trzeba włączyć hdmi z karty ?
  • #4 12476957
    wiktorinox
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Możliwe, że telewizor ma konkretne (1 określone) wejście hdmi do podpięcia komputera. Czyli ma znaczenie do którego wejścia w Tv jest podpinany kabel.
  • REKLAMA
  • #5 12477375
    jordan1990
    Poziom 2  
    Tzn. sprawdzalem w hdmi2 ale i tak nie dziala. Dziwne jest tez to, ze przez dvi wszystko ok czyli wejscie hdmi w komputerze najprawdopodobniej jest uszkodzone. Moze jakies inne pomysly ?
  • #6 12478676
    imbirtv
    Poziom 2  
    Zacznijmy może od banalnych rzeczy, mianowicie, jeśli jest Pan posiadaczem Systemu Windows 7, to klikając prawym przyciskiem myszy na na pulpit wyskakuję opcja "rozdzielczość ekranu", jest tam możliwość wykrycia ekranu!
  • REKLAMA
  • #7 12739980
    Zurhal
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Cześć mam ten sam telewizor i w specyfikacji jest napisane iż PC nie da się podłączyć

niemniej jednak jak rozwikłasz tą sprawę napisz w jaki sposób ci się udało.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z wykrywaniem telewizora Samsung UE40EH5020 przez komputer z kartą graficzną GeForce GTX 660 przy użyciu kabla HDMI. Pomimo sprawdzenia kabla na innym urządzeniu oraz aktualizacji sterowników, telewizor nie był wykrywany. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie wersji kabla HDMI, użycie odpowiedniego portu HDMI w telewizorze oraz możliwość zmiany ustawień w BIOSie. Użytkownik zauważył, że połączenie przez DVI działa, co sugeruje potencjalne uszkodzenie portu HDMI w komputerze. Inny uczestnik rozmowy zwrócił uwagę na specyfikację telewizora, która może ograniczać możliwość podłączenia PC.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA