logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sasung S II Plus - My Phone Explorer - przywracanie z kopii zapasowej

kaandrzej50 26 Cze 2013 08:07 3879 7
REKLAMA
  • #1 12457249
    kaandrzej50
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, pomocy !!!! W My Phone explorer zrobiłem kopie zapasową telefonu Samsung S II Plus. Przy próbie przywrócenia kopii zapasowej przywraca kontakty do pewnego momentu (kilkakrotnie to robiłem) i zatrzymuje się nagle na jakimś kontakcie (za każdym razem na innym) i po chwili mam komunikat, że nie widzi połączenia USB. Program się zawiesza i koniec. Kontaktów mam ok 280. Przy ponownej próbie, po zrestartowaniu komputera zatrzyma się na innym kontakcie i to samo. Gdzie przyczyna? Poproszę o wskazówki
  • REKLAMA
  • #2 12457282
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam !
    Ogólnie rzecz biorąc My Phone Explorer jest programem do Sony Ericssona - nie wiem jak robiłeś kopię zapasową, ja zawsze robię kontakty jako oddzielny plik i wtedy można go skopiować na kartę pamięci i z poziomu telefonu przywrócić kontakty, z samsungami był zawsze problem z komunikacją, uzywałęm kiedyś samsunga galaxy ace i czy to przez My Phone Explorer czy Kiesa zawsze sprawiał kłopot z połączeniem !
    Szkoda, że nie robiłeś kopii kontaktów na karcie pamięci, sprawdź w telefonie czy masz włączone debugowanie USB - Menu > Ustawienia > Aplikacje > Dla programistów > Debugowanie USB (zaznaczamy tę opcję fajeczką) oraz Zabezpieczenia - nieznane źródła - zezwolenie i wtedy zobacz !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 12457316
    kaandrzej50
    Poziom 9  
    Debugowanie mam włączone. Mam natomiast kopię zapasową na PC Suite. Jak to przenieść na S II Plus? Masz pomysł? Dzięki za zainteresowanie

Dodano po 47 [sekundy]:

Kopię oczywiście pochodzącą z dotychczas używanej nokii.
  • #4 12457338
    Robert 1960

Poziom 32  
    Witam !
    Używałeś Kiesa, to program do Samsunga, jeżeli się nie mylę jest w nim opcja kopiowania kontaktów z poprzedniego telefonu !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
  • REKLAMA
  • #5 12457348
    kaandrzej50
    Poziom 9  
    Nie mylisz się, jest ale nie działa. Ten Kies jest do d. Np. wyświetla tylko numery bez nazw w kontaktach i nijak nie można sobie z tym poradzić.
  • #6 12457373
    Robert 1960

Poziom 32  
    Gdzie masz wszystkie kontakty, już tylko jako kopia zapasowa czy w starym telefonie, bo jeżeli w telefonie to zrób kopię kontaktów, zapisz na karcie pamięci, lub nawet przez MPE kopia samych kontaktów a następnie przenieś do nowego telefonu, lub pozamykaj wszystkie aplikacje na kompie i wtedy spróbuj jeszcze raz przywrócić kopię !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
  • REKLAMA
  • #7 12457408
    kaandrzej50
    Poziom 9  
    I tu mam i tu. Zrobiłem kopię na kartę sim. I co dalej

Dodano po 5 [minuty]:

Czy Ty znasz dobrze kiesa? W jednym telefonie Samsung Galaxy S Advance Kies wyświetla i nazwy kontaktów i numery. Natomiast w moim S II Plus tylko numery i nijak nie moge sobie poradzić. Dlatego też mówię że Kies do niczego
  • #8 12457438
    Robert 1960

Poziom 32  
    Kies jest do niczego, wiem o tym, jeżeli zrobiłeś kopię na kartę SIM to nie będziesz miał wszystkich kontaktów, bo SIM ma tylko 250, a sam pisałeś, że masz 280, więc lepiej zrobić kopię kontaktów na kartę pamięci a następnie przełożyć karte do drugiwego telefonu i skopiować !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z przywracaniem kontaktów z kopii zapasowej na telefonie Samsung S II Plus za pomocą programu My Phone Explorer. Proces przywracania zatrzymuje się na różnych kontaktach, a program zgłasza brak połączenia USB. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby zamiast My Phone Explorer użyć programu Kies, który jest dedykowany dla urządzeń Samsung, jednak użytkownik skarży się na jego ograniczenia, takie jak brak wyświetlania nazw kontaktów. Rekomendacje obejmują również wykonanie kopii kontaktów na karcie pamięci lub SIM, z uwagi na ograniczenia pamięci SIM, oraz upewnienie się, że debugowanie USB jest włączone.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA