logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"" Wirus"" nokia 6600 itp series 60

bony78 04 Mar 2005 19:24 6075 26
REKLAMA
  • #1 1286335
    bony78
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 9
    jest tu programik antiwirusowy do telefoników jesli komus potrzeby to prosze bardzo
    Załączniki:
    • "" Wirus"" nokia 6600 itp series 60 carie.jpg (13.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • "" Wirus"" nokia 6600 itp series 60 trojan.jpg (9.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • antiwirus.zip (32.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1286433
    organ
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    Działa pod kazdym Symbianem? Mam 7650 będzie mi chodził??
  • #3 1286459
    bony78
    ten wirus jest na telefonach S60 (N3650,N3660,N6600,N-gage,etc) ale powinien dzialac na 7650 nie daje gwarncji
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1289293
    cybjon
    Poziom 12  
    czy wogole jest jakis wirus a moze ktos mi pare punktow zapoda abym mogl bym se to sciagnac
  • #5 1289847
    bony78
    """""""""""
    SymbOS.Lasco.A Virus!!!

SymbOS.Lasco.A is a Symbian Series 60 bluetooth worm that also infects .SIS archives.

The worm is based on SymbOS.Cabir except it also searches for .SIS files on the device and adds itself to them.

To remove SymbOS.Lasco.A:

* Install a file manager program on the phone.
    * Enable the option to view the files in the system directory.
    * Search the drives, A through Y, for the \SYSTEM\APPS\VELASCO directory.
    * Delete the files VELASCO.APP, VELASCO.RSC, and MARCOS.MDL from the \CARIBE directory.
    * Go to the C:\SYSTEM\SYMBIANSECUREDATA\VELASCO directory.
    * Delete the files VELASCO.APP, VELASCO.RSC, and VELASCO.SIS.
    * Go to the C:\SYSTEM\RECOGS directory.
    * Delete the file, MARCOS.MDL.
    * Go to the C:\SYSTEM\INSTALLS directory.
    * Delete the file, VELASCO.SIS.
    """"""""""'

tu masz gdzie siedzi ten wirus pozdr
  • REKLAMA
  • #6 1298699
    piterFX
    Poziom 27  
    Ocena: 23
    a jest moze cos pod nokie 6610 jakis taki programik do wirusow
  • #7 1298784
    COPIERNICK
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    piterFX napisał:
    a jest moze cos pod nokie 6610 jakis taki programik do wirusow

Czyli wirus czy antuwirus ? :-)
  • #8 1299468
    puchbeary_1
    Poziom 20  
    na 6610 to ty chyba antywirusa nie potrzebujesz-tam jest zamknięty soft bez mozliwości zewnętrznej modyfikacji. antywirusy sa przydatne tylko na symbiana. no chyba żebym sie mylił ale nie sądze....
  • #9 1300384
    olzbych
    Poziom 13  
    bony78
    umieściłeś plik antiwirus z hasłem zabezpieczającym archiwum zip podaj do kompletu jeszcze hasło
  • #10 1300648
    COPIERNICK
    Poziom 16  
    puchbeary_1 napisał:
    na 6610 to ty chyba antywirusa nie potrzebujesz-tam jest zamknięty soft bez mozliwości zewnętrznej modyfikacji. antywirusy sa przydatne tylko na symbiana. no chyba żebym się mylił ale nie sądze....

Racja. Takie wirusy są pisane tylko pod symbiana. Zwykłe telefony mają bardzo ograniczone możliwości ingerencji w oprogramowanie, a przecież wirus musi sie jakoś instalować, działać .... no i przesyłać.
  • #11 1300680
    bony78
    ten kto pobral anti wirusa to prosze o kontakt

a tu jest nowy anti wirus

List of viruses covered by Simworks AntiVirus 1.15

Cabir.A, Lasco.A, Skulls, Cabir.B, Cabir.Dropper, Cabir.C, Cabir.D, Cabir.E, Cabir.F, Cabir.G, Cabir.H, Cabir.I, Cabir.J, Cabir.K, Cabir.L, Skulls.B, Skulls.C, Cabir.M, Skulls.D, Cabir.N, Cabir.O, Cabir.P, Cabir.R, Cabir.S, Cabir.T and Cabir.U
    Załączniki:
    • Simworks_AnitiVirus_1.15_FULL.rar (32.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #12 1350314
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Są już jakieś nowsze anti-virusy dla 6600/7650/3650 ... ?
  • #13 1358135
    bony78
    tu macie najnowsza wersje antywirusa
    Załączniki:
    • Simworks_AnitiVirus_1.17_FULL_Dotsis.rar (32.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 1397452
    afuk
    Poziom 18  
    Oto Kaspersky i jeszcze inny:
    Załączniki:
    • Commander.Mobile.Anti-Virus[www.N-Symbian.com].zip (47.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • KLAntiVirusS60[www.N-Symbian.com].zip (46.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #15 1402774
    bony78
    NAJNOWSZY ANTI WIRUS
    List of viruses covered by Simworks AntiVirus 1.1.8

NEW! SimWorks Anti-Virus now protects against and repairs damage caused by the Mabir.a Virus, Skulls.f trojan, Locknut.d trojan Locknut.e trojan, Locknut.f trojan, Drever.b trojan, Drever.c trojan, and Drever.d trojan!Cabir a, Cabir b, Cabir c, the Mosquitoes dialer trojan and the recently discovered Skulls trojan and is compatible with all phones using the Symbian operating system such as the popular SonyEricsson P800/P900 and Nokia's 6600.
    Features
    Phone based application, providing anytime, anywhere protection.
    Real time scanning of files and messages as they arrive provides immediate protection.
    Manual scan.
    Auto scan at user defined intervals.
    Auto starts when your phone is turned on.
    Viewable log
    Załączniki:
    • Simworks_AntiVirus1.1.8_FULL_NEW_DOTSIS.rar (32.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #16 2144995
    kudlaty18
    Poziom 12  
    Witam. Mam nokie 6260 i prawdopodobnie mam wirusa caribe poniewaz w menu jest nowa ikonka w postacj puzzla i podpisana caribe oraz uruchamia sie ona automatycznie przy uruchomieniu komorki pokazuje sie w aktywnych aplikacjach. i mam pytanie co bedzie mi potrzebne do usunieca tego wirusa ??
    pozdrawiam
  • #17 2486901
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    Załączam nową wersję powyższego antywirusa (V1.22)
    Załączniki:
    • simworks.antivirus.v1.22.s60.symbianos.rar (46.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #18 2487908
    t0bin
    Poziom 12  
    Witam, moglby mi ktos podarowac jakies punkty bo chcialbym sciagnac antywirusy ale mam niewystarczajaca ilosc :/

Dodano po 6 [minuty]:

Najnowszy antyvir aby go sciagnac nie musisz mi dawac jakichkolwiek punktow :) pozdrawiam
  • #20 2635907
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    DJOstry pomoże napewno ale to sie mija z celem bo tracisz wszystkie dane tak samo możesz przecież sformatować kome z klawitórki :)

tyle tylko ze wszystkie dane leca przecz :(
  • #21 2673111
    CrQ
    Poziom 12  
    który z tych programów jest najnowszy i ogarnia wszystkie wirusy bo w nokii 6630 wyskakuje mi błąd że telefon jest zainfekowany i się wyłancza ???

Dodano po 1 [minuty]:

jak by ktoś mógł to prosił bym o wysłanie mi jakiegoś w miare porządnego programika na mail bo mam mało punktów :p daniel9997(_at_)o2.pl dzięki
    ------------------------
    a jak go resetuje tym kodem (którego nie pamientam to też się pozbęde wirusów) możecie go napisać

Użyj opcji szukaj a napewno znajdziesz :!:
    scaliłem 2 posty <bony78>
  • #22 2790885
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #23 2791068
    kam223
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Mam pytanie odnośnie antywirusów, mam wgrany (fabrycznie w telefonie) Symantec Security, z firewallem i atywirem. Zauwarzyłem, że telefon chodzi dość powoli, czy może być to ten Symantec? Telefon Nokia N70. Pozdrawiam
  • #24 2841769
    flash15
    Poziom 12  
    kam223 tak jest to spowodowane przez Symanteca. Ja też posiadam tego antyvirusa na swojej N70 jest jedna opcja z ktorej ja skorzystalem. W opcjach programy wylącz opcję AUTO-PROTECT wtedy komórka nie będzie caly czas skanować w poszukiwaniu wirusów, a jak bedziesz chciał sprawdzić czy masz jakieś wirusy to sobie sam uruchomisz wyszukiwanie. Telefon spowalnia bo w tle caly czas poszukuje wirusów, a jeśli wylączysz tą opcje masz problem z glowy, aczkolwiek ochrona jest trochę osłabiona, bo nie wyszukuje w trybie ciągłym.
    pozdro
  • #25 2846704
    maciekgryf
    Poziom 11  
    moze ktos mi porzyczyc troche punktow bo mam tez fona z symbianem serii s60 a nie mam ponktowe zeby to pobrac z gory wielkie dz
  • #26 2927937
    ShizoTL
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    ej ludziska trzeba mi dobrego i jakiegos najnowszego antywirusa
    bo moja nokia6600 ma jakiegos glupiego wirusa gdy tylko jest jakis telefon z Bt w zaciegu to odrazu wysyla wirusa blokujacego BT mi BT nie blokuje ale chce sie tego swinstwa pozbyc bo sie boje ze calkiem mi sie telefon popsuje

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy obecności i skuteczności programów antywirusowych dla telefonów z systemem Symbian Series 60, zwłaszcza modeli Nokia 6600, 7650, 3650, 6610, 6630 oraz 6260. Omówiono istnienie wirusa SymbOS.Lasco.A (znanego również jako wirus Caribe), który infekuje pliki .SIS i rozprzestrzenia się przez Bluetooth. Przedstawiono instrukcje ręcznego usuwania wirusa poprzez usunięcie określonych plików systemowych. Wskazano, że telefony z zamkniętym oprogramowaniem, takie jak Nokia 6610, są mniej podatne na infekcje. Zaprezentowano różne wersje programów antywirusowych, m.in. SimWorks AntiVirus (wersje 1.15, 1.18, 1.22), które chronią przed wieloma wariantami wirusów i trojanów (Cabir, Lasco, Skulls, Mabir, Locknut, Drever). Omówiono funkcje tych aplikacji, takie jak skanowanie w czasie rzeczywistym, automatyczne uruchamianie i logowanie zdarzeń. Poruszono także kwestie wpływu programów antywirusowych na wydajność telefonu, zwłaszcza w przypadku Symantec Security na Nokii N70, gdzie zalecane jest wyłączenie funkcji auto-protect. Wskazano na konieczność wyłączania Bluetooth, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się wirusów. Poruszono temat formatowania i flashowania telefonu jako metody usuwania wirusów, z uwzględnieniem utraty danych. Udostępniono linki do źródeł darmowych antywirusów i aplikacji na telefony z Symbianem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA