logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK TL-WR543G Router - Brak połączenia internetowego, konfiguracja.

pTr94 26 Cze 2013 14:15 1668 2
REKLAMA
  • #1 12458267
    pTr94
    Poziom 9  
    Witam.
    Od rana siedzę nad tym problemem. Wszystkie porady jakie znalazłem na różnych forach nie przyniosły efektu. Mianowicie, posiadam internet radiowy od lokalnego dostawcy. Antena na dachu, kabel od anteny idzie do routera ( TP LINK TL-WR543G) dalej router rozdziela to na 2 komputery oraz sieć wi-fi. Niestety, trzeba jeszcze skonfigurować router. A więc, 192.168.1.1 > admin, admin. No i problem zaczyna się, co dalej... Na pewno Ip przydziela automatycznie więc dynamic ip. Niestety po takie operacji w sekcji status w rubryce WAN nie mam żadnych adresów przydzielonych, same 0... Natomiast gdy kabel WAN podepnę bezpośrednio do komputera, internet śmiga bez kłopotu. Macie jakieś rady? :)
  • REKLAMA
  • #2 12458280
    wojtek2803
    Poziom 37  
    Ocena: 144
    Wykonaj Clone Mac karty sieciowej zakładka Network-MAC Clone -save i reboot routera. Pokaż również ipconfig/all jak jesteś wpięty pomijając router .
  • #3 12458333
    pTr94
    Poziom 9  
    TP-LINK TL-WR543G Router - Brak połączenia internetowego, konfiguracja.

Oto ss z ipconfigu. Zaraz spróbuje sklonować MAC. Dzięki za szybką odpowiedź.

Klonowanie nie przyniosło skutku.

Dodano po 3 [godziny] 33 [minuty]:

Problem rozwiązany... Musiał być AP Client a resztę sam doszedłem :) Dzięki za pomoc.
REKLAMA