logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unifon Proel PC 999 - jak skutecznie wyciszyć dzwonek?

allbdo 26 Cze 2013 14:52 10362 2
REKLAMA
  • #1 12458407
    allbdo
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    cześć.
    Poszukuję dobrego sposobu na wyciszenie mojego domofonu. Poziom głośności jest okropnie wysoki. Zdjąłem już zworkę oznaczoną symbolem RG, ale niestety na niewiele się to zdało. Wyczytałem, że można zakupić za niewielką cenę moduły, przy pomocy których można regulować poziom głośności dzwonka - nie wiem tylko czy dla mojego modelu istnieją takowe.
    Poniżej zamieszczam zdjęcia domofonu.

Unifon Proel PC 999 - jak skutecznie wyciszyć dzwonek? Unifon Proel PC 999 - jak skutecznie wyciszyć dzwonek? Unifon Proel PC 999 - jak skutecznie wyciszyć dzwonek?
  • REKLAMA
  • #2 12458513
    Alfax
    Poziom 28  
    Ocena: 134
    Witam
    Nie potrzeba żadnych modułów (chyba, że chcesz zapłacić).
    Obejrzyj płytkę drukowaną od spodu i znajdź rezystor, który jest zwierany przez założenie zworki na RG, usuń go i daj w to miejsce większy. I po sprawie.
    Pozdrawiam
  • #3 12458667
    allbdo
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    w pierwszej kolejności wolałbym zakupić odpowiedni moduł - nie jestem dobry w elektronice i nie chcę nic zepsuć. Poza tym w przyszłości może zajdzie potrzeba podgłośnienia sygnału.
    Proszę o wskazówkę, który z modułów regulujących głośność wywołania pasowałby do domofonu pokazanego na zdjęciach.
REKLAMA