logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić NVIDIA GeForce GT 540M jako domyślną kartę graficzną w laptopie?

Irczas09 27 Cze 2013 16:25 3531 2
REKLAMA
  • #1 12462538
    Irczas09
    Poziom 2  
    Mam problem z kartą graficzną w moim laptopie.
    Jest to NVIDIA GeForce GT 540M (1GB VRAM), posiadam też inną jekaś "Intel HD Graphic Family" co widać w menadżerze urządzeń i właściwie nie wiem o co chodzi, bo pisze że obie działają poprawnie, stery są aktualne, ale nie wykorzystuje mi tej z 1GB. Np w GTA IV pisze ze mam używane 600/128 MB karty graficznej (dlatego nie działa na wyższej grafice) a było około 600/1000, coś się musiało przestawić bo nie śmiga mi w ogóle ta 1GB GeForce.

Jak ustawić NVIDIA GeForce GT 540M jako domyślną kartę graficzną w laptopie?

Instrukcja zamieszczania zdjęć oraz obrazków na forum:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html

Proszę o pomoc, z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 12462749
    Argennto_1
    Poziom 33  
    Ocena: 291
    Masz pełne sterowniki od NVIDI? na dole po prawo w tray'u powinien mieć zieloną ikonkę NVIDIA pogrzeb tam w ustawieniach jest opcja odnośnie przełączania grafik. Jaki ustawiony plan zasilania? Rozumiem że zasilacz jest sprawny i podłączony.
  • #3 12463507
    Irczas09
    Poziom 2  
    Wszystkie stery są, zasilacz śmiga jak trzeba, plan zasilania taki jak był fabryczny a te ustawienia właśnie sprawdzam.

Dodano po 14 [minuty]:

Sterownik GeForce 320.18 dokładnie, plan zasilania Bez zasilacza: Przygaś ekran-8min., Wyłącz ekran-5min., Stan uśpienia-5min. Z zasilaczem: Przygaś ekran-Nigdy., Wyłącz ekran-20min., Stan uśpienia-Nigdy. A tak to ogólnie jest plan "zalecany", w ustawieniach nie znalazłem przełączania grafiki, nie wiesz gdzie to dokładnie jest?

Jak ustawić NVIDIA GeForce GT 540M jako domyślną kartę graficzną w laptopie? Jak ustawić NVIDIA GeForce GT 540M jako domyślną kartę graficzną w laptopie?
REKLAMA