logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - długie uruchamianie, przycinanie filmów, częste zawieszanie się

farlo 01 Lip 2013 09:32 1653 3
REKLAMA
  • #1 12474520
    farlo
    Poziom 9  
    Witam. Tydzień temu, kumpel zainstalował mi na komputerze Windows 7, byłem zwolennikiem XP, ale mnie namówił ;/. Na początku było nawet fajnie, ale przy każdym włączeniu i wyłączeniu komputera musiałem długo czekać, bo ściągały mi się aktualizacje, kumpel powiedział, żeby to wyłączyć, więc tak też zrobiłem, kilka dni było dobrze, ale 2-3 dni temu kliknąłem w taka flagę na pasku zadań, żeby włączyć automatyczne aktualizacje, nie chciałem tego robić, ale kliknąłem w nią i się włączyło. Komputer się zwiesił i po chwili wyłączył i zaczął ściągać aktualizacje, po zakończeniu, uruchomił się ponownie, ale pojawił się tylko czarny ekran, postanowiłem cofnąć system, po 1 razie dalej się nie włączał, lecz za drugim było ok, ale teraz włącza mi się 5min, (Zapraszamy jest najdłużej), filmiki na YT, pomimo iż mam szybki internet, i pasek leci do końca jak szalony, filmiki mi się przycinają na każdej rozdzielczości, komp co jakiś czas łapie laga/freeza, na 1-2min, (w ciągu godziny z 5-6 razy) i w grze, z którą nie miałem żadnego problemu na XP, tutaj mam, bo też ciągle się przycina i freezuje, proszę o pomoc, bo chyba rozmyślę się z "siódemki" i wrócę na XP. Co zrobić, żeby nie było freezów, żeby normalnie oglądać filmiki na YT i żeby znowu normalnie i szybko włączał się komputer.

Mój sprzęt:
    MS Windows 7 Home Premium 32-bit,
    Pentium Dual-Core CPU E5300 @ 2.60GHz,
    4,0GB RAM,
    NVIDIA GeForce GT 220
  • REKLAMA
  • #2 12474556
    xrenjix
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Zrób przywracanie systemu do jeszcze wcześniejszego punktu. Aktualizacje po instalacji owszem ściągają się długo, bo jest ich sporo ale jak już się zainstalują to nie będzie problemu.
  • REKLAMA
  • #3 12474589
    farlo
    Poziom 9  
    A jak znowu powtórzy się to, że po zainstalowaniu najnowszych aktualizacji, komputer nie będzie chciał się włączyć?
  • #4 12474610
    xrenjix
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Sprawdź zobaczymy.
REKLAMA