logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K50c - zawieszanie się podczas przeglądania internetu i oglądania filmów

darknight92 03 Lip 2013 01:10 1011 4
REKLAMA
  • #1 12481394
    darknight92
    Poziom 9  
    Witam, mój problem polega na tym że podczas użytkowania zazwyczaj z przeglądarki, wiesza się laptop tak że wiesza się ikonka ładowanej strony oraz kursor tak że jedyne co mogę zrobic to reset. Kilkakrotnie formatowałem dysk, instalowałem system, aktualnie mam windows 7 ultimate 64 bity. Nawet filmiki na youtube się wieszają.
  • REKLAMA
  • #2 12481417
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    W specjalizacji masz teleinformatyk co więc możemy dla Ciebie zrobić?
  • REKLAMA
  • #3 12481423
    darknight92
    Poziom 9  
    Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu problemu, właśnie zauważyłem że podczas gdy próbuje uruchomić bios, lap top się resetuje
  • REKLAMA
  • #4 12481426
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Skoro podałeś taką specjalizację to powinieneś znać podstawowe procedury diagnostyczne:
    -memtest86 sprawdzenie pamięci
    -mhdd sprawdzenie dysku twardego
    -odczyt temperatur/czyszczenie chłodzenia/wymiana pasty? (w zależności od wyniku)
    -dowolny test karty graficznej
    -monitorowanie parametrów w trakcie pracy
    -odczyt błędów z dziennika systemowego
    -jeżeli zakończone zostaną pomyślnie to poszukiwanie usterki pod kątem uszkodzenia płyty głównej
    Nie podaję metodologii poszczególnych testów z racji Twojej specjalizacji - powinieneś poradzić sobie z nimi bez problemu.
  • #5 12481435
    darknight92
    Poziom 9  
    tak jak zdążyłem napisać, okazało się że temperatura procera jest bardzo wysoka, zamekam temat.
REKLAMA