logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

... mam mały problem Golf II 1.6 gaźnik 1991 r , LPG

jak_rog 05 Mar 2005 21:50 1458 1
REKLAMA
  • #1 1289907
    jak_rog
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    niedawno włożyłem gazik, wszystko paliło cacy, czy to na mrozie czy to w garażu. PO Ostatniej nocy jednak chyba cnoś nie tak ... otóż z rańca po ostrej nocy zapaliłem go na gazie i aby przekręciłem i od razu zaskoczył, tylko nie w tym problem. otóż wrzuciłem na luz a on skubany jechał do przodu (skrzynia zamarzła czy co ???? ps. ostatnio wmieniłem olej w skrzyni na dobry) to sobie go wyłączyłem i odszroniłem szyby i wtedy ..... skubany wogóle mi nie chciał zapalić dopiero po dłuższym HOLU przez sąsiada zaskoczył .... ale na benzynie dobrze chodzi i na gazie na wolnych obrotach też a na trasie na gazie ni cholery nie jedzie nie ma siły i muli .... jak podkręcić moc na gazie ?
  • REKLAMA
  • #2 1289981
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1097
    Sprawdź czy nie zamarza reduktor. Jeżeli chodzi o to, że niemogłeś silnika uruchomić gdzy sam ci zgasł to jest to normalny objaw. Zgaśnięcie nastąpiło z uwagi na zbyt bogatą mieszankę, za dużo gazu. Potem niechce odpalić ponieważ silnik zachowuje się jakby był zalany. Łatwiej go odpalić gdy się wciśnie gaz do dechy.
REKLAMA