logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technik informatyk - Czy wszystkie kwalifikacje E.12, E.13, E.14 są realizowane?

alexaa 08 Lip 2013 21:38 2085 2
REKLAMA
  • #1 12501075
    alexaa
    Poziom 1  
    Witam.
    Dostałem się do technikum - profil konkretnie technik informatyk.

W systemie, w którym wybierałem szkoły itp. miałem także do wyboru kwalifikacje (było ich 3) :
    *Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych (E.12.),
    *Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami (E.13.), *Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami (E.14.)
    Wybrałem wszystkie trzy , i teraz:
    - czy np. klasa będzie ukierunkowana na te trzy kwalifikacje , czy np. wybiorą pierwszą z mojej listy np. E12 i tylko w tym kierunku będę się kształcił przez 4 lata?

Jeśli nie to normalnie mam w podstawie programowej zawarte te trzy kwalifikacje i mogę przystąpić potem do egzaminu zawodowego z wszystkich trzech kwalifikacji?

Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 12501961
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 272
    alexaa napisał:
    Dostałem się do technikum

I to do nich powinieneś to pytanie skierować :)
    Aczkolwiek nie słyszałem o czymś takim jak wybór kwalifikacji przy egzaminie zawodowym, egzamin zawodowy dotyczy otrzymania tytułu technika z konkretnej 'dziedziny' i tyle.
  • #3 12502347
    Tvashtar
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Kwalifikacje będziesz miał wszystkie, w kolejności zgodnej z programem ( czyli e.12, e.13, e.14). Będziesz z każdej zdawał egzamin teoretyczny i praktyczny. Każda z osobna się liczy (można poprawiać 3 razy i eksternistycznie zdawać) lecz jeśli wszystkich nie zdasz to nie dostaniesz tytułu technika (tylko jakiś bzdetne potwierdzenie konkretnej kwalifikacji) bo te trzy kwalifikacje są składowymi tytułu.
    Nie wiem czemu w ten sposób w szkołach rozdzielają i lekko moim zdaniem wprowadzają w błąd.
REKLAMA