logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FunTab 10.1 - jak wykonać twardy reset przy problemach z kontem Google?

piendziesiont 15 Lip 2013 21:18 28344 13
REKLAMA
  • #1 12526143
    piendziesiont
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam, postanowiłam napisać bo po przetrzepaniu miliona tematów nie radzę sobię z problemem. Mam tablet funtab 10.1 od orange - android 4.1 Młodszy brat narysował 20 razy źle "wężyka" do odblokowania i teraz prosi i podanie hasła do konta google. Wszystko było by proste gdyby to hasło działało - na komputerze loguje na to konto, na tablecie jest niepoprawne (na 100% tablet jest połączony z tym kontem). Wyczytałam w necie, że pomoże hard reset - próbowałam na kilka sposobów wypisanych do różnych urządzeń i działa kombinacja volume -, back, power ale wyskakuje coś takiego: FunTab 10.1 - jak wykonać twardy reset przy problemach z kontem Google?
    i nic więcej. Proszę o informację co z tym zrobić bo tablet jest mi potrzebny do pracy i nie mogę pozwolić sobie na czas oczekiwania na "gwarancji"
  • REKLAMA
  • #2 12527196
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1076
    Jak się zachowuje tablet po uruchomieniu z przytrzymanymi przyciskami Vol + i Power [ ok 15s aż się włączy]?
  • #3 12527265
    piendziesiont
    Poziom 2  
    dokładnie 15 sec się włącza i wyskakuje prośba o login i hasło do konta google, próbowałam na dwa sposoby volume + power na raz i przytrzymywałam 2-3 sec wolme + i dopiero power. Jedyna reakcje ma własnie gdy dam volume -, back, power, wtedy wyskakuje to co na zdjęciu w poście wyżej, zero reakcji na naciskanie przycisków i po kilkanastu sekundach znow wyskakuje logowanie.
  • REKLAMA
  • #4 12528432
    Ath1984
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Naciśnij i przytrzymaj przycisk Volume+, następnie cały czas trzymając Volume+, naciśnij przycisk uruchamiania i trzymaj obydwa przez Ok. 10 sekund. Powinien uruchomić się Android system recovery.
    Jeżeli to zawiedzie, warto skorzystać z pomocy serwisu sprzętu pod numerem telefonu 13 492 61 06 bądź poprzez adres email: promocja_orange(_at_)fixit.pl
  • #5 12536550
    klavikord
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Witam. Robimy to tak kombinacja back i power, czekamy na ludka z trójkącikiem.
    Puszczamy następnie krótko power i w tym momencie vol+ powinniśmy wejść do recovery a dalej z górki :)
  • REKLAMA
  • #6 12541520
    iceedragon24
    Poziom 2  
    Witam poszukuje pomocy odnośnie funTAB'a 10.1 jak odblokować ROM próbowałem wszystkimi sposobami tak mi się wydaje.
    Nic nie działa jeżeli macie sprawdzony pomysł POMOŻECIE?
    Softu tez bym potrzebował chyba, że jest tak jak czytałem że tj obojętne że android to android
  • #7 12541655
    klavikord
    Poziom 2  
    Ten działa, testowałem a nie czytałem.
  • REKLAMA
  • #8 12541674
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1076
    iceedragon24 napisał:
    Softu tez bym potrzebował chyba

Pozostają poszukiwania na stronie producenta. W innym wypadku może w ogóle się nie uruchomić lub stwarzać inne problemy [dotyk, wifi].
  • #9 12541691
    klavikord
    Poziom 2  
    Z szacunkiem, Dra98. Najpierw ogarniamy temat a potem piszemy że najlepszy jest serwis. FunTab 10.1 producent do odkrycia.
  • #10 12541949
    iceedragon24
    Poziom 2  
    Działa najwidoczniej źle wcisnąłem przyciski. Zwracam honor że nie działa=/
  • #11 12546295
    mizi2000
    Poziom 1  
    Witam.
    Coś nie mogę dostać się do panelu recovery. Back + power i pojawia się ludzik. Puszczam oba przyciski następnie wciskam na chwile power i vol+ no i nic. Pomoże ktoś...

Root zrobiony programem Rootx v1.0 z xda forum polecam
  • #12 12554575
    iceedragon24
    Poziom 2  
    spróbuj kilku krotnie czytając uwaznie jak napisali tez sie meczyłem az doszedlem do wprawy teraz jednak potrzebuje sterownika ekranu i chyba przycisków bo rom który polecali jest dooooo=]
  • #14 13983454
    gulson
    Administrator Systemowy
    Ocena: 6112
    Dostałem coś takiego:

Cytat:

Witam, bardzo proszę o dodatnie w temacie posta o treści:
    "Ja tylko dodam, bo sam męczyłem się z wejściem do system recovery, że po naciśnięciu Power + "Vol+" puszczamy "Vol+" czyli:
    "Back" + "Power" ---> Zielony ludzik ---> puszczamy wszystko i "Power" (trzymamy) + naciskamy i puszczamy "Vol+". Dalej jak chłopaki pisali: "wipe data/factory reset" --> Yes ---> Czekamy chwilkę ---> "rebot system now".

Pozdrawiam"

Temat: Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Tablety Czytniki Software -> FunTab 10.1 - twardy reset

Sądzę, że tym wyjaśnieniem pomogę trochę użytkownikom.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z tabletem FunTab 10.1 od Orange, który wymaga podania hasła do konta Google po wielokrotnym błędnym wprowadzeniu wzoru odblokowania. Pomimo poprawnego hasła na komputerze, tablet nie akceptuje go. Użytkownik próbował wykonać twardy reset, jednak napotkał trudności z wejściem do trybu recovery. W odpowiedziach sugerowane są różne kombinacje przycisków, takie jak Volume+ i Power, oraz Volume- i Back, aby uzyskać dostęp do Android system recovery. W przypadku niepowodzenia, zaleca się kontakt z serwisem technicznym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA