logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TL-MR3020 i ZTE MF821 - zanik internetu przy niektórych stronach

lipton40 17 Lip 2013 23:25 2433 2
REKLAMA
  • #1 12533674
    lipton40
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    I oto kolejny problem.Skonfigurowałem router TL-MR3020 na 3G/4G,podłączyłem modem ZTE MF821 LTE i wszystko cacy.Komputer widzi router i się z nim łączy "połączone" w modemie dioda wesolutko mruga i jest o'k.Włączyłem sobie Diablo 3,weszłem na stronę CD Action i nagle wchodzę na (tu śmiech) Elektrodę i internet się skończył.To znaczy,strona Elektrody wcale się nie załadowała a potem nie mogłem już nawet otworzyć Google.I tu ciekawostka,bo co się okazuje,że internet cały czas jest !? Kiedy wchodzę na listę Wi-Fi,widnieje "połączone" i że jest dostęp do internetu,ale zielona dioda w modemie już nie mruga !?.Nawet by mnie to rozbawiło,gdyby nie fakt,że mam ochotę po tym routerze trochę poskakać.Sprawdzałem to parę razy i zawsze strona Elektrody kończy zabawę,o przepraszam kilka innych też np: poczta na o2.Jeśli ktoś wie co się dzieje bardzo proszę o pomoc,bo sam do tego nie dojdę.

PS: W jakimś temacie tutaj czytałem,że ZTE MF821 z oprogramowaniem V1,nie obsługuje LTE z roku 2007,ale chyba już tak skoro u mnie śmigał,krótko bo krótko ale jednak.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 12533746
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2675
    To może jakiś obrazek ze statusu routera?
  • #3 12533785
    lipton40
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Moje umiejętności nawet mnie przerażają. Jaka jest ścieszka do tego statusu routera.

Dodano po 48 [minuty]:

TL-MR3020 i ZTE MF821 - zanik internetu przy niektórych stronach

Dodano po 5 [minuty]:

Teraz wcale nie mam internetu z routera.Ten screen jest bez podłączonego modemu.Ale nadal pokazuje,że jest dostęp do internetu.Jednak defakto go nie ma (dioda mruga).
    Przepraszam za poprzednie pytanie,chyba jestem już zmęczony.

Dodano po 10 [minuty]:

Znaczy pokazuje,że jest internet w tym spisie Wi-Fi u mnie na kompie,bo na tym screenie zero.
    Aaa Dziękuję za link do TP Link tam,też spróbuję.
REKLAMA